Foto: LETA
Pirmajās skolas dienā Aucē puskilometru no skolas atrasts artilērijas lādiņš, arī Daugavpilī un Saulkrastos pirmdien uzieti sprādzienbīstami priekšmeti, portālu "Delfi" informēja 3. Zemessardzes novada štāba Sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Tamuļone.

Pirmdien no rīta Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīru grupa devās izsaukumā uz Auci, kur aptuveni 500 metrus no skolas un 30 metrus no dzelzceļa sliedēm tika atrasts sprādzienbīstams priekšmets. Notikumu vietā karavīri atrada 88 milimetru artilērijas lādiņu, kuru neitralizēja tuvējā karjerā.

Nedaudz vēlāk NMN karavīru grupa saņēma izsaukumu uz Daugavpili, kur uz 18.novembra un Grodņas ielu remontu atvestajā zemes kravā tika atrasts sprādzienbīstams priekšmets. NMN speciālisti konstatēja, ka sprādzienbīstamais priekšmets ir tukša raķetes galviņa bez uzspridzinātāja.

Savukārt ap pusdienlaiku sapieru grupa devās uz Saulkrastiem, kur Vidrižu un Dārza ielu remontdarbu laikā tika ziņots par atrastu sprādzienbīstamu priekšmetu. Notikumu vietā karavīri atrada speciālas nozīmes bumbu (marķierbumbu), kura nebija sprādzienbīstama.

Rudenī, kad aktīvi notiek dažādi zemes apstrādes darbi, bieži tiek atrasti aizdomīgi priekšmeti, tāpēc Nacionālie bruņotie spēki (NBS) lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un, atrodot šādus priekšmetus, tos neaiztikt. Par tiem jāziņo tuvākajā policijas nodaļā vai pa telefonu 112. Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu dosies NMN speciālisti, kas atrastos priekšmetus neitralizēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!