Sastāvdaļas:

  • 2 laimi
  • 2 lieli avokado
  • 250 ml auksta vistas buljona
  • 250 ml skāba krējuma
  • 1 ēd. k. tekilas (pēc vēlēšanās)
  • 1 piliens Tabasco mērces
  • 250 g tomātu
  • svaigi koriandra zariņi
  • Pagatavošana:

    Griež laimus uz pusēm un izspiež sulu, sagatavo avokado, mīkstumus liek nemetāliskā traukā, pievieno laimu sulu un buljonu, sablenderē. Pieliek krējumu, tekilu, Tabasco mērci un nedaudz sakuļ, nogaršo, ja nepieciešams, liek vēl laima sulu, Tabasco un sāli. Uzliek traukam vāciņu un liek ledusskapī vismaz uz stundu.

    Sagriež kubiciņos tomātus un rupji sagriež koriandru. ¾ no tomātiem un koriandra iejauc zupā, pārējo atstāj rotāšanai. Ja zupa šķiet pārāk bieza, pielej vēl buljonu, nogaršo. Pasniedz ar tortilju grauzdiņiem.

    Piezīme: Lai uzlabotu tortilju garšu, es sarīvēju Čedaras sieru, sagriežu mazos gabaliņos sarkanos piparus, puravus. Lieku uz plāts tortiljas, pārkaisu ar sieru, pipariem un puraviem, grilēju tuvu karstuma avotam, līdz siers izkusis un izveidojis burbuļus.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!