Foto: Publicitātes foto

Festivālu "Eiropas Ziemassvētki" 5. decembrī Lielajā ģildē atklās jaunā pianiste – Aurēlija Šimkus. Koncertā Aurēlija atskaņos skaņdarbus no sava jaunā albuma "Scherzo".


Oktobrī viņa atgriezās ar izcīnītu trešo vietu starptautiskajā pianistu konkursā "11. Kissinger Klavier Olymp", kurā viņa bija jaunākā dalībniece. 15 gadus vecā pianiste konkursā izpildīja komponista Johana Sebastiana Baha, Roberta Šūmaņa, Ludviga van Bēthovena un Ferenca Lista skaņdarbus.

Aurēlija Šimkus šā gada septembrī saņēma Dortmundes Mocarta biedrības stipendiju, kas viņai paver iespēju sērijveida koncertiem Vācijā 2014./2015. gada sezonā, ieskaitot koncertu ar Angļu kamerorķestri 2014. gada novembrī. "Jaunās, bet ļoti talantīgas pianistes Aurēlijas Šimkus klavierspēle ir piesātināta ar smalkām muzikālām izjūtām. Ar iekšēju maigumu viņas pirksti slīd pāri taustiņiem un tajā pašā laikā viņas klavierspēlē ir jūtams mežonīgs spēks," raksta "WAZ, Westfälische Rundschau".

15 gadu vecumā Aurēlija var lepoties ar soloalbuma izdošanu vācu ierakstu kompānijā "Ars Produktion". Albums "Scherzo" jau ir izpelnījies atzinīgus vārdus vācu un austriešu presē - "Wiener Zeitung" jūsmo: "Kas par debiju! Viņas spēlei piemīt jūtīga pieskāriena un nianšu bagātība, kas izpaužas gan varenā  skanējumā, gan sirsnīgā maigumā. Šis debijas albums ir lielisks pieteikums. Pēc pieciem gadiem viņa būs pašā virsotnē."

Festivāla "Eiropas Ziemassvētki" atklāšanas koncertā 5. decembrī Lielajā ģildē Aurēlija klausītājiem piedāvās J.S. Baha kontrapunktu no "Fūgas mākslas", kas kā Baha polifonā skaņu raksta augstākais sasniegums Latvijas koncertzālēs skan ļoti reti, kā arī Bēthovena 18. sonāti un Šūberta trīs skaņdarbus klavierēm.

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!