Foto: DELFI
Rīgā sākusies Austrumu partnerības pilsoniskās sabiedrības konference, kurā uzstāsies augsta līmeņa politiķi un pazīstami eksperti no Latvijas un citām valstīm. Konferenci tiešraidē var vērot arī portālā "Delfi".

Konference pulcēs vairākus simtus pilsoniskās sabiedrības pārstāvju un ekspertu no Eiropas Savienības dalībvalstīm un Austrumu partnerības valstīm.

Konferences laikā taps rekomendācijas ES institūcijām, kā arī ES un AP valstu valdībām efektīvākai Austrumu partnerības mērķu sasniegšanai.

"Pilsoniskās sabiedrības konference, līdztekus Austrumu partnerības samitam, dod iespēju uzlabot ES kaimiņu politiku, mazinot tajā birokrātiskumu un vairojot elastīgu un stratēģisku pieeju. Ar šīs konferences rīkošanu Latvija uzsver pilsoniskās sabiedrības lielo nozīmi demokrātijas, likuma varas un labas pārvaldības principu iedzīvināšanā Austrumu partnerības valstīs. Latvijas sasniegumi pilsoniskās sabiedrības veidošanas procesā ir ievērības cienīgi un noderēs pieredzes apmaiņā sešām Austrumu partnerības valstīm," norāda Austrumeiropas politikas pētījumu centra izpilddirektors Andis Kudors.

Konferencē apskatāmie jautājumi ietvers līdzšinējos panākumus un izaicinājumus ES Austrumu partnerības politikā no pilsoniskās sabiedrības perspektīvas, Austrumu partnerības iespējas un pilsoniskās sabiedrības lomu reģionālās drošības stiprināšanā, iespējamos atbalsta mehānismus pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai, ieskaitot pārrobežu sadarbības iespējas, un turpmākās aktualitātes Austrumu partnerības politikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!