Foto: Publicitātes foto
Lieliska kūka, kas saglabās savu formu un garšu arī karstā vasaras svelmē. Maigs, gaisīgs biskvīts, kas papildināts ar aromātiskām un sulīgām avenēm. Ideāla savienība vasaras pēcpusdienai!

Gatavojot šo kūku, varat izmantot arī citas ogas - upenes, jāņogas, mellenes, kazenes, arī zemenes.

Baudiet kūku ar melnu kafiju, tēju vai ar aukstu pienu!

Nepieciešamās sastāvdaļas

  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • 240 g cukura
  • 3 olas
  • 240 g miltu
  • ½ tējkarote sāls
  • ½ tējkarote cepamā pulvera
  • 500 g svaigu aveņu
  • 1 tējkarote sviesta formas iesmērēšanai
  • mannas putraimi formas sagatavošanai
  • "Hercogs" trafarets, pūdercukurs un kakao pulveris kūkas dekorēšanai

Pagatavošanas gaita:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 110 °C. Cepamo formu (der gan stikla, gan keramikas, gan metāla) iesmērē ar sviestu un izkaisa ar mannas putraimiem.
  2. Sviestu sajauc ar cukuru. Pa vienai pievieno olas, katru reizi kārtīgi saputojot.
  3. Atsevišķā traukā samaisa miltus, sāli un cepamo pulveri.
  4. Sagatavoto miltu maisījumu iesijā sviesta-olu masā un kārtīgi izmaisa, vairs nekuļ.
  5. Mīklu lej cepamajā traukā, pa virsu pārber avenes un cep 45 - 50 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti - kad pie irbulīša mīkla nepielīp, kūka gatava!
  6. Kūku atdzesē ~ 20 minūtes un atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru.

Der zināt

Avenes ir tautā sevišķi populāra, sen zināma ogu kultūra, kas vērtīga ar savām ārstnieciskajām īpašībām. Zinātnieki uzskata, ka gadā cilvēkam jāapēd vismaz 2 kg aveņu. Ogas var saglabāt arī ēšanai ziemā, un vislabākais veids aveņu glabāšanai ir sasaldēšana, kad ogas tiek sablenderētas ar nelielu cukura daudzumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!