Foto: F64
Trešdien Babītē atklās pirmo moduļu tipa pirmsskolas izglītības iestādi Latvijā, kas pašvaldībai ļaus visus 2008.gadā dzimušos bērnus pilnībā nodrošināt ar vietām pašvaldības bērnudārzā, portālu "Delfi" informēja Babītes novada domē.

No 421 bērna, kuriem šogad nodrošināta vieta pašvaldības bērnudārzā, 40 apmeklēs jauno moduļu tipa pirmsskolas izglītības iestādi.

Ideja par moduļu bērnudārza izveidi aizgūta no Skandināvijas valstīm, kur mācību nodrošināšana šāda veida iestādēs ir plaši izplatīts un efektīvs risinājums, īpaši situācijās, kad nepieciešams nodrošināt kvalitatīvas papildu telpas uz noteiktu laika periodu.

Domē norāda, ka Babīte ir pirmā pašvaldība Latvijā, kas īstenojusi inovatīvu un tālredzīgu risinājumu, mazāk kā divu mēnešu laikā izveidojot pirmo moduļu tipa pirmsskolas izglītības iestādi valstī, un nepieciešamības gadījumā varētu arī turpmāk izvērst šādu pieeju, risinot bērnu nodrošināšanu ar vietām pirmsskolas izglītības iestādēs.

Babītes novada pašvaldības sadarbībā ar Skandināvijas kompānijas "Cramo" izveidotā pirmsskolas izglītības iestāde ir operatīvs risinājums, kā ātri reaģēt uz strauji pieaugušo un mainīgo rindu uz vietām pirmsskolas izglītības iestādēs, norāda domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!