Pienāca skolotāju diena. Labākajiem skolotājiem izsniedza zelta pildspalvas. Bijušie skolotāju audzēkņi, kļuvuši par deputātiem un biznesmeņiem, tikmēr pasniedza cits citam zelta laptopus.

Ikšķiles pilots Uplejs iemācījās taisīt gaisā piruetes, mucas un nāves cilpas ne sliktāk par leišu izbijušo prezidentu Paksu. Arī Repše gribēja tā iemācīties, tāpēc ar ātrumu 134 km stundā viņš iekļāvās kopējā satiksmes plūsmā un brauca pie sava skolotāja. Ar minēto ātrumu nez kāpēc nebija apmierināti ceļu policisti, kuri izdalīja Repši no kopējās plūsmas un izteica lielu aizrādījumu.

Nākamie lidojumi aizkavējās, jo kāds miskastē bija iemetis ieslēgtu vibratoru. Tika izsludināta trauksme, kamēr pretterorisma vienības vibratoru no miskasttes izzvejoja, un uzmauca tam prezervatīvu.

Pēc skolotāju dienām Latvijā sākās putnu dienas. Tika skaitītas vārnas, un uz katriem desmit rīdziniekiem iznāca pa vienai vārnai. Lai tās tik briesmīgi neķērktu un netraucētu rīdziniekus, no Kuršu kāpām tika ataicināti senie vārnu kodēji, kuri dalījās savā pieredzē vārnu kaklu pārkošanā. Labākie pavāri piedāvāja receptes vārnu gaļas sautēšanā, marinēšanā un pildīšanā. Visas pavārgrāmatas tika pierakstītas ar vārnu gaļas ēdienu receptēm.

Citiem eksotikas cienītājiem tika piedāvāti cepeši no ķenguru, bizonu, strausu, lamu un vēl kādas tur gaļas. Izrādījās, ka tādu kustoņu miesas Latvijā tiek ievestas simtiem tonnu gadā, un atrodas arī ēdāji. Bet konservatīvākie latvieši, Vella kalpus saskatījušies, sacentās pavisam parastu cūku stilbiņu notiesāšanā.

Putnu dienās kāds gribēja apgredzenot gaiļus un izvārīt vistas zupu. Iekāpa pa logu Ķīpslas Gaiļa mājā tā, ka ne gailis pakaļ nedziedāja, ne suns neierējās, bet pašu gaili neatrada. Paķēra tikai dokumentus.

Tikmēr tālajās austumvalstīs putnu gripa piesitās arī kaķiem, kaķu gripa piesitās zivīm, bet zivis, gudras un saprātīgas būdamas, brīdināja citu citu ar burbulīšu palaišanu. Cilvēki to ievēroja, un par saviem pētījumiem saņēma Šnobeļa prēmiju. Bet Nobela prēmijas laureāti pastiprināti sāka pētīt ožu, lai turpmāk varētu visas briesmas laicīgi un pa gabalu saost.

Trolejbusu pasažieriem nez kāpēc nepatika aktieru un citu ievērojamu personu ieskaņotie džingli. Tad aktieri untransporta darbinieki apspriedās, un turpmāk visos transportlīdzekļos nolēma atskaņot topošās komisāres Ūdres atbildes uz Eiropas komisijas jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!