Baložos pabeigta Gājēju ielas rekonstrukcija un pirmajā pusgadā paredzēts rekonstruēt Ezeru, Purva, Smilšu un Jaunatnes ielu. Pašvaldība šim mērķim šī gada budžetā iekļāvusi 800 000 latu, informēja Baložu domē.
Gājēju ielai uzklāts jauns bruģis, sakārtots apgaismojums un veikti citi darbi. Iela paredzēta tikai gājējiem, bet vienlaikus saviem īpašumiem ar automašīnām var piekļūt Gājēju ielai pieguļošo privātmāju iedzīvotāji.

Kopējais Baložu ielu garums ir 40 kilometri. Ja pērn valsts šo ielu uzturēšanai valsts piešķīra 100 000 latu, tad šogad atvēlēti vien 40 000 lati. Turklāt izskanējis, ka jau tā nelielo finansējumu varētu samazināt vēl par 25%, ir sašutis Baložu pilsētas domes priekšsēdētājs Andis Adats.

"Ja Baložu ielu uzturēšanai nepieciešamo finansējumu valsts samazinās vēl par 25%, tad esam gatavi tās pasludināt par bezsaimnieka mantu. Kā zināms, tad Latvijā par to jārūpējas valstij pašai. Tas ir netaisnīgi, ka akcīzes nodoklis atkal ir palielināts, bet pašvaldībām no šiem līdzekļiem nepieciešamo finansējumu ielu uzturēšanai gatavojas vēl nogriezt," uzsver Baložu pilsētas domes priekšsēdētājs Andis Adats.

2008. gadā Baložu pašvaldība ielu sakārtošanā ieguldīja aptuveni 400 000 latu, lai gan bija plānots rekonstruēt ielas 1,2 miljonu latu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!