Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien ceļā no Orhusas (Dānijā) uz Helsinkiem (Somijā) Baltijas jūrā netālu no Gotlandes dienvidu krastiem spēcīgā vējā nogrima viens no regates "The Tall Ships Races 2013" dalībniekiem 24 metrus garais B klases burinieks "Wyvern" no Norvēģijas, kuram kopā ar citiem regātes kuģiem bija jāierodas arī Ventspilī un Rīgā, ziņo regates organizatori.

Saskaņā ar regates organizatoru "Sail Training International" sniegto informāciju kuģa "Wyvern" apkalpe nav cietusi un visi 10 cilvēki ar helikopteru ir nogādāti krastā. "Wyvern" glābšanā iesaistījās arī netālu esošais burinieks "Wylde Swan" no Nīderlandes.

Trīs "Wylde Swan" apkalpes locekļi tērpti glābšanas vestēs, pēc savas iniciatīvas uzkāpa uz grimstošā "Wyvern", cenšoties sniegt palīdzību. Pēc tam, kad kuģis nogrima, divi no "Wylde Swan" komandas locekļiem tika uzņemti uz Zviedrijas glābšanas kuģa, taču trešais komandas loceklis ir pazudis.

Pašlaik sacensībās turpina piedalīties arī jahta no Latvijas "Spaniel". Tās kapteine Signe Andersone ar īsziņas palīdzību informējusi komandas biedrus krastā par to, ka jūrā valda burāšanai ļoti sarežģīti apstākļi. Viļņu augstums brīžiem sasniedz 3 metrus. "Spaniel" atrodas flotes priekšgalā, kaut arī rezultātu ziņā ir aptuveni 40 vietā no gandrīz 90 startējušajiem dalībniekiem.

"Wyvern"  bija 24 metrus garš B klases burinieks, kas būvēts 1897.gadā un Stavangeras jūrniecības muzeja īpašums. Šis bija arī viens no skaistākajiem B klases buriniekiem, kas regulāri piedalījās "The Tall Ships Races" regatē.

"Wyvern" bija plānojis piedalīties arī regates Rīgas posmā no 25. - 28.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!