Foto: PantherMedia/Scanpix
No laika gala mums ir licies, ka kaimiņiem kalni augstāki, liķieri saldāki un maki pilnāki. Šī gada nogalē visās trijās Baltijas valstīs notika kāds svarīgs balsojums – portāls "Delfi" Latvijā, Lietuvā un Igaunijā uzdeva saviem lasītājiem gada nogalē tik sakrālo jautājumu - "Kuras valsts Ziemassvētku egle ir visdaiļākā?" Balsojums ir noslēdzies, iedzīvotāji ir runājuši. Skaistākā Baltijas galvaspilsētu egle, protams, krāšņojas kaimiņos – Lietuvas galvaspilsētā Viļņā. Tā liecina portāla lasītāju balsojums.

Par Lietuvas galvaspilsētas centrā uzstādīto daiļavu savas balsis kopumā ir atdevis 10 901 lasītājs. Pavisam konkursā savu viedokli izteikuši 15 142 cilvēki. Mūsu zaļā daiļava, kas gozējas Vecrīgā, Doma laukumā, savākusi vismazāk - 1224 balsis. Savukārt divreiz kritusī igauņu egle savākusi 3017 balsis. Lietuviešu egle sprintā pēc uzvaras izrāvusies tālu priekšā savām Baltijas māsām - lietuviete savākusi 72% portāla "Delfi" lasītāju balsu.

Te nu ir laiks izdarīt zināmus secinājumus:


Pirmkārt. Acīmredzot mākslīgais skaistums gūst uzvaru visdažādākajās sfērās, pat eglīšu pasaulē. Visvairāk balsu ieguvusī lietuviešu daiļava ir mākslīgā skaistuma virsotne, jo tā nav dzīva un dabīga. Nav zināms, kuras pasaules valsts eglīšu klīnikā šī leišu daiļava ir tikusi pie saviem jaukumiem un formām, taču iedzīvotāji ir runājuši, un šī mākslīgā daile ir uzvarējusi.

Otrkārt. Lai iegūtu konkursā vismaz otro vietu, vajag skandālu. Un skandāls Tallinā bija. Tur egle, kas pati ir dzīvāka par dzīvu, gandrīz uzgāzās uz galvas cilvēkiem pilsētas laukumā un tikai laimīgas sagadīšanās dēļ neviens necieta. Pilsētas policija pat saņēma lūgumu izmeklēt šo dīvaino egles nestabilitāti un noskaidrot, kāpēc šī 4,5 tonnas smagā daile tik ļoti vēlas stāties ciešākos kontaktos ar bruģi pilnā augumā.

Treškārt. Rīgas egle ir dzīva, dabiska egle un ar to laikam mūsdienās vairs nepietiek.... Ne mākslīgā skaistuma kūres, ne trača ar ģībšanu, nekā.... Turklāt ļaunas mēles melš, ka gadu mūsu eglei arī jau pie četrdesmit.... Rezultāts - pēdējā vieta un dažas sveķu asaras. Taču, iespējams, te ir vērts pacelt jautājumu par to, vai tik šī nav bijusi mūsu kaimiņu atriebība par mūsu spītīgo turēšanos pie pārliecības, ka tieši Rīgai pieder tas gods būt leģendārajai vietai, kur pirms pieciem simtiem gadu pušķots pirmais Ziemassvētku koks. Kas zina, kas zina...

Lai vai kā, balsojums ir noslēdzies. Vēl būtu jāatzīmē, ka tieši Lietuvā pie ziņas par balsojumu bija izvērtušās vissīvākās diskusijas. Tur vairāk nekā 1000 komentāros kaimiņi pukojās, ka šajā konkursā ar vēl labākiem rezultātiem būtu startējusi Kauņas egle, kuras daile jau nu esot vārdiem neaprakstāma un kura jau uzvarējusi valsts iekšējā konkursā par skaistāko egli. Komentāros Lietuvā bija dzirdams pa kādai klusai balsij, kas centās oponēt, ka "Tallinā un Rīgā taču ir dzīvās egles, kā jums var patikt mākslīgā - čipšus esat pārēdušies, vai?"

Portālā "Delfi" Igaunijā tikmēr tika spriests, ka tam nav nekāda loģiska izskaidrojuma, kāpēc uzvarējusi Lietuvas egle. Latvieši tikmēr apgalvoja, ka skaistākās egles Latvijā atrodas nevis Rīgā, bet Daugavpilī un Ventspilī.

Balsojums noslēdzies, pietiks meklēt skuju kaimiņa acī un lai mums visiem jautrs Jaunais gads katram pie savas egles...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!