Baltinavā no nepiesietas kaimiņu govs uzbrukuma ganībās gājusi bojā 88 gadus veca sieviete, ziņo “Neatkarīgā Rīta avīze”.
Balvu slimnīcas direktores vietniece ārstniecības darbā Nadežda Aleksejeva laikrakstam apstiprina, ka sirmgalve Sofija L. mirusi slimnīcā pēc tam, kad viņai 25. jūnijā uzbrukusi kaimiņu govs. “Katru vasaru slimnīcā nonāk govju sabadīti cilvēki, taču tik smagi no lopa ragiem cietuša pacienta mums vēl nebija bijis. Sievietei bija lauztas ribas, plaušu kontūzija,” saka Aleksejeva.

Balvu rajona policijas pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Valda Bukovska informē, ka par šo gadījumu policija nav saņēmusi iesniegumu no iedzīvotājiem. Darba praksē arī neesot tāda piemēra, ka būtu ierosināta krimināllieta par nepieskatītas, savā vaļā staigājošas govs nodarītiem miesas bojājumiem cilvēkam.

Balvu rajona prokuratūras prokurore Sandra Kuļša teicās neredzam likuma pantu, saskaņā ar kuru pie kriminālatbildības būtu saucami sirmgalvi nobadījušās govs īpašnieki.

Pārtikas un veterinārā dienesta Balvu pārvaldē uzskata, ka saimniekiem nav pamata likvidēt cilvēku sabadījušu govi, ja tā nav slima ar kādu infekciju un ja pret saviem saimniekiem govs nav nikna. Šī govs esot vesela.

Traģēdija notikusi tur, kur astoņu dzīvokļu mājā mitinās tikai divas ģimenes, pārējie dzīvokļi ir tukši. Šo māju pagalmā, kad Sofija L. pēc piena separēšanas atsēdusies uz soliņa, brīvi klaiņojošā govs viņu piemīcījusi ar ragiem. Govs pret citiem nekad neesot izrādījusi agresiju. Govs esot astoņus gadus veca, mierīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!