Par Ventspils pilsētas tūrisma piedāvājumu lielu interesi izrādīja tūrisma izstādes "Balttour 2007"apmeklētāji. Izstādē notika pagājušās nedēļas nogalē Ķīpsalas izstāžu hallē Rīgā, un to apmeklēja 19 144 interesenti , kā arī 450 pašmāju un ārvalstu žurnālisti. Ventspili gadatirgū pārstāvēja Ventspils Tūrisma informācijas centra, Livonijas ordeņa pils, Olimpiskā centra "Ventspils", Sāremā kuģu kompānijas Ventspils biroja, kā arī Ventspils tūrisma firmu un naktsmītņu pārstāvji.
Ventspils - "Pilsēta ar rītdienu", ņemot vērā dažādās tūristu intereses un vajadzības, savā piedāvājumā akcentēja četrus galvenos virzienus - "Atpūta pie Baltijas jūras visai ģimenei", "Aktīva atpūta visa gada garumā" , "Latvijas puķu, strūklaku un parku galvaspilsēta", " Pa jūru uz Vāciju, Zviedriju un Igauniju" .

Īpašu apmeklētāju interesi šogad izraisīja Ventspils "Piedzīvojumu parks" ar tajā esošā slēpošanas kalna "Lemberga hūte" aktivitātēm. Jaunākie izstādes apmeklētāji izmantoja iespēju apskatīt izstādi no augšas un šķēršļu trases "Mežakaķis" ekipējumā, profesionāla instruktora uzraudzīti, rāpās speciāli piestiprinātajā tīklā. Citi mēģināja sēsties ar gaisu piepumpētās, caurspīdīgās Trakās bumbas ("Zorbings" jeb "Rollerbool") viducī, lai iztēlotos sevi ripināmies tajā no Lemberga hūtes.

Arvien lielāku popularitāti ieguvusi iespēja ceļot ar prāmi no Ventspils uz Sāremā salu Igaunijā, Rostoku Vācijā, kā arī Nineshamni un Karlshamni Zviedrijā. Netrūka ceļotāju, kas vēlējās izmantot iespēju par īpašām cenām rezervēt biļetes uz Ventspils – Sāremā sala – Ventspils prāmja reisiem. Vērojams, ka Ventspilī joprojām iecienīta tūristu apmešanās vieta ir Ventspils "Piejūras kempings" un Olimpiskā centra "Ventspils" viesnīca.

Uz Ventspils stendu, kur tika prezentēta arī jaunā tūrisma brošūra "Ventspils 2007", Ventspils 2007.gada tūrisma karte un Kurzemes tūrisma karte, izstādes apmeklētājus ar neizsīkstošu enerģiju vilināja jautrās un dzīvespriecīgās Ventspils olimpiskās gotiņas. Savas atraktivitātes dēļ tās kļuva par iemīļotu fotografēšanas un filmēšanas objektu.

Pēc vizītes Ventspilī, kas izstādes laikā tika organizēta semināra "Buy Latvia, Buy the Baltics" ietvaros, atzinīgus vārdus par pilsētu un īpaši Livonijas ordeņa pils muzeju izteica tūrisma žurnālisti un profesionāļi. Iepazīstoties ar plašajām tūrisma, aktīvās atpūtas un sportošanas iespējām mūsu pilsētā, tika izteikti solījumi jau šovasar organizēt vairākus ārvalstu tūristu braucienus uz Ventspili.

Tūrisma gadatirgus "Balttour" norisinājās jau četrpadsmito reizi. Tūrisma speciālisti "Balttour" uzskata par startu jaunajai tūrisma sezonai, jo tieši šajā pasākumā parasti tiek pirmo reizi prezentēti nākošās sezonas jaunumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!