Foto: Publicitātes foto
No ceturtdienas, 22. decembra pulksten 11 līdz piektdienai, 23. decembra vakaram Bastejkalnā rīdziniekus un pilsētas viesus iepriecinās ledus skulptūru parks "Kur sapņi satiekas" (Make Ice Art), kurā varēs aplūkot profesionālu tēlnieku veidotas ledus skulptūras, kā arī iemēģināt roku dažādās meistardarbnīcās, portālu "Delfi" informē producentu grupas "Rain Projekt" pārstāvji.

Ledus parkā tiks eksponētas 22 ledus skulptūras, ko veidojuši starptautisku atzinību guvušie tēlnieki Sandis Kondrāts, Krists Zariņš, Uldis Zariņš, Ainars Zingniks, kā arī Agnese Rudzīte-Kirillova un Kārlis Īle, kas nesen ar zelta medaļu ir atgriezušies no Salehardas ledus skulptūru festivāla Krievijā. Tāpat varēs aplūkot ASV tēlnieces Sjū Makgrū (Sue McGrew) un Lietuvas tēlnieka Donāta Mockus darbus.

Papildus varēs apskatīt arī divus metrus garu iesaldētu Ledus egli, kuru veidos tēlniece Ieva Saulīte, savukārt pie jaunlaulāto iecienītā Bastejkalna tiltiņa ledū taps īpaša Ledus arka - "Maģiskā satikšanās vieta", kuru veidos māksliniece Agnese Rudzīte Kirillova.

Ikviens parka apmeklētājs varēs arī pats iemēģināt roku ledus skulptūriņu un gravīru veidošanā „Bosch" ledus meistardarbnīcā vai arī piedalīties šokolādes, sveču un mantiņu meistardarbnīcās.

Abas dienas - 22. un 23. decembrī no pulksten 15 līdz pulktsen 20 - notiks ledus šovs, kurā Agnese Rudzīte Kirillova skatītāju acu priekšā veidos ledus skulptūru. Ledus skulptūru parku varēs aplūkot arī naktī no 22. uz 23. decembri.

Īpašu muzikālo noskaņu radīs arī ledus parkam speciāli veidotā Toma Auniņa „Lo-Sci-Fi Simfonija" un DJ Krii kompozīcija "Pasaku Valstība". Lai labo sajūtu gamma būtu pilnīga, viesi varēs tikt pie kāda spēcinoša, karsta dzēriena.

Ziemai neraksturīgo laika apstākļu dēļ pilna ledus skulptūru ekspozīcija būs vērojama divas dienas pirms Ziemassvētkiem, pēc tam ledus skulptūras tiks nogādātas uz saldētavām. Ja nākamais gads atnāks ar lielāku aukstumu, tad Bastejkalnā tās atkal tiks uzstādītās un varēs priecēt visus interesentus.

Šis ir jau trešais pasākums „Make Art" projekta ietvaros, kas papildina smilšu skulptūru parku uz AB dambja vasarā un uguns skulptūru projektu, kas Bastejkalnā bija skatāms 18. novembrī. Visi kopā tie ir pieteikums pasākumam "Make Art", kas notiks 2014. gadā Rīgā, kad tā būs Eiropas kultūras galvaspilsēta."

Ieeja parkā - bez maksas. Parka darba laiki, kā arī ekspozīcija var mainīties atkarībā no laika apstākļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!