Bauskas Dome pasūtījusi firmai “Ravenshill Consulting” multifunkcionālā veselības un atpūtas kompleksa projekta priekšizpēti. Tas darīts, ņemot vērā iedzīvotāju vēlmes, kā arī peldbaseina trūkumu pilsētā un uzklausot uzņēmēju bažas par peldbaseina nerentabilitāti.
Līdzekļi atpelnīšoties septiņos gados

Pētījums pārliecina, ka baseins būs apmeklēts un nesīs peļņu. Ar to uzņēmēji var iepazīties Domē. Aptuvenās aplēses liecina, ka mēnesī no baseina var gūt ap 12 tūkstoš latu peļņu. Ieguldītos līdzekļus (vispārējie celtniecības darbi izmaksātu ap 330 tūkstošiem latu) varētu atpelnīt septiņos gados. Turklāt tiktu piedāvāts darbs 23 cilvēkiem.

Bauskas Domes priekšsēdētājas palīdze, savienības “Latvijas Ceļš” Bauskas nodaļas vadītāja Māra Bite uzsver: “Vēlēšanu programmā solījām, ka centīsimies nodrošināt, lai pilsētā tiktu uzcelts baseins. Ceru, ka ar uzņēmējiem varēsim vienoties par šāda objekta nepieciešamību. Pētījums pierāda, ka baseins ir rentabls, ja ir pašvaldības atbalsts. Vietvara ir gatava nākt pretī uzņēmējam. Domāju, ka ar deputātu akceptu Dome no pilsētas budžeta spētu atvēlēt līdzekļus bērnu peldēšanas stundām.»

SIA “Ravenshill Consulting” valdes priekšsēdētājs Georgs Lansmanis sola vēl vairāk. Viņš uzsver, ka minētā projekta realizācijā svarīga ir vietējā operatora jeb uzņēmēja, kas strādās uz vietas, pieteikšanās. Lansmanis ir gatavs palīdzēt piesaistīt investīcijas, dalīties pieredzē. Taču viņš akcentē, ka ieinteresētajam operatoram jābūt ar pieredzi un kredītvēsturi, kas liecina, ka ir finansiāla darbība. Turklāt uzņēmējam, pirms viņš iesaistās darījumā ar “Ravenshill Consulting”, jāgūst akcepts no Domes, ka tā sniegs savu atbalstu. Tādējādi tiktu realizēts valsts un privātās partnerības princips. Tā ir izplatīta parādība, būvējot sociālos objektus. Galvenais, kā pašvaldība var palīdzēt kompleksam – nodrošināt regulāru skolēnu ierašanos baseinā. Tūkstoš audzēkņiem būtu iespēja apmeklēt baseinu.

Piemērotākā vieta – pie “Rimi”

Speciālisti izpētījuši, ka piemērotākā no pilsētas Domes norādītajām vietām ir SIA “Baltrade” piederošais apbūves gabals Uzvaras ielā, pie tirdzniecības kompleksa “Rimi”. Šī vieta izvēlēta tāpēc, ka tās platība ir apbūvei pietiekama, tuvu ir nepieciešamās komunikācijas, tā atrodas pilsētas centrā un pie maģistrāles “Via Baltica”. Plānotā centra mērķauditorija ir arī garāmbraucēji. Kompleksā būs ne tikai peldbaseins, bet arī trenažieru un aerobikas zāle, pirtis, skaistumkopšanas salons, kafejnīca utt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!