Sabiedriskās organizācijas “Bauskas vecpilsēta” kārtējā sanāksmē diskutēts par tūristu ērtību uzlabošanu vecpilsētā, jo lielajiem tūristu autobusiem esot problēmas izbraukt Bauskas vecpilsētas šaurās ielas, kā arī nav stāvlaukuma, kur tos novietot.
“Kopā ar pašvaldību mums ir jāizdomā, kā “iedzīt” tūristu autobusus vecpilsētā,” ierosinājumu izteica organizācijas valdes priekšsēdētājs Māris Freimanis. Tam piekrita arī pārējie, jo lielajiem tūristu autobusiem Bauskas vecpilsētā ir problemātiski iebraukt.

Sarunā piedalījās valsts akciju sabiedrības “Latvijas Valsts ceļi” Bauskas nodaļas vadītāja Sīri Vildere. Skaidrojot transporta plūsmas regulēšanas iespējas vecpilsētā, viņa atzina, ka iespējams atrast tikai dažas vietas, kur lielajiem autobusiem iebraukt un apstāties.

“Problēmu rada šaurās ielas un krustojumi. Lai autobuss iegrieztos kādā ielā vai laukumā, krustojumā tam jābrauc ar lielāku loku. Taču ne visur tas iespējams,” skaidroja Vildere.

Organizācijas pārstāvji tomēr atzina, ka vecpilsētā jārada iespēja iebraukt un novietot stāvēšanai lielos autobusus. Tāpēc nolemts lūgt pilsētas Domi ar īpašām ceļa zīmēm aprīkot posmu Pasta ielā Rātslaukuma malā. Vēl vienu vietu, kur apstāties autobusiem, iecerēts ierīkot laukumā pie Plūdoņa un Baznīcas ielas krustojuma. Tur varētu uzstādīt ceļa zīmes, kas liecinātu, ka apstāties un stāvēt drīkst tikai tūristu autobusi.

“Bauskas vecpilsētas” biedri ieteica citviet pilsētā izvietot norādes, kur atrodas šādas speciālās stāvvietas. Izskanēja priekšlikums turpināt labiekārtot šīs stāvvietas, piemēram, nodrošinot arī iespēju atbraucējiem izmantot sabiedriskās tualetes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!