Bauskas dome (BD) līdz līguma noslēgšanai neizpaudīs ārzemju investoru, kas Bauskas industriālajā un loģistikas parkā varētu atvērt savu ražotni.
Lai iepazītos ar līdzīgām ražotnēm, BD deputāti bija devušies uz investoram piederošajām rūpnīcām Dānijā un Vācijā.

BD izpilddirektors Jānis Mičulis uzsvēra, ka žurnālisti par iespējamo investoru var skatīties video, klausīties deputātu iespaidus par vizīšu laikā rūpnīcās Dānijā un Vācijā redzēto, bet neko konkrētu nedrīkst rakstīt. Potenciālais investors lūdz pašvaldību līdz brīdim, kamēr nav noslēgti konkrēti līgumi, nepubliskot informāciju par tā nosaukumu. Var rakstīt, ka tas ir potenciālais investors, būvmateriālu ražotājs, kurš domā ienākt Bauskā", sacīja Mičulis.

Viņš uzsvēra, ka pilsētai būtu svarīgi iegūt potenciālo investoru labvēlību, jo Baltijā tiek izvērtētas 12 vietas, kur rūpnīcu varētu būvēt: "Ir jādomā par attīstību, tostarp par rūpniecības attīstību Bauskā", nostāju pamatoja Mičulis. Tiesa, kā jau iepriekš rakstīts, runa ir par "Rockwoll" akmensvates rūpnīcas celtniecību.

Neseno vizīšu izdevumu lielāko daļu sedza Dānijas vēstniecība, bet katram Dānijā un Vācijā bijušajam BD deputātam un darbiniekam, kopā septiņiem cilvēkiem, tika izmaksāta dienas nauda 36 lati jeb kopā 252 lati. Savukārt dome pēc Dānijas vēstniecības atsūtītā rēķina apmaksā viesnīcas un transporta izdevumus diviem deputātiem – vairāk nekā 1400 latus. Kā paskaidroja Domes priekšsēdētāja Ārija Gaile, BD apmaksāja izdevumus deputātiem, lai lēmumu pieņēmēji nebūtu atkarīgi no Dānijas finansējuma, tādējādi nepieļaujot korumpētību.

Pilsētas pārstāvji apmeklējuši divas firmas ražotnes, vienu – Dānijā, otru – Vācijā, kuru laikā bija tikšanās ar firmas augstākā līmeņa vadītājiem un speciālistiem. Par abu rūpnīcu darbu, to iekļaušanos kopējā pilsētas vidē un investoru atsaucību domnieki pauda gandarījumu. Savukārt potenciālais dāņu investors bija izpētījis iespējamo ražotnes atrašanās vietu Bauskā. Sagatavotajos grafikos bija redzams, kā palielināsies transporta plūsma pilsētā, kāds būs izmešu daudzums, kas ražotnei Bauskā būs krietni mazākas nekā, piemēram, cementa ražotnei Brocēnos. Tiesa, pirmajā rūpnīcas darbības pusgadā varētu būt zināmas vides problēmas, jo tieši tad iespējami daudz atkritumi.

Pirms iespējamās rūpnīcas atvēršanas gan tiks izdarīts ietekmes uz vidi novērtējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!