Bauskas Domes sēdē 18. decembrī deputāti vienprātīgi nobalsoja par ieceri nākamgad samazināt darbinieku atlīdzību par 15 procentiem.
Nolemts uzdot no pilsētas budžeta finansēto iestāžu un kapitālsabiedrību vadītājiem, plānojot 2009. gada budžetu, paredzēt kopējo darbinieku atlīdzības samazinājumu par 15 procentiem. Iecerēts arī samazināt budžeta iestādēs kopējos preču un pakalpojumu izdevumus par 25 procentiem.

Deputāts Jānis Teikmanis izteica iebildumu, ka pašlaik šādam lēmumam nav lielas nozīmes, jo nav vēl skaidrības par valsts budžetu. Nav izslēgts, ka samazinājums varētu būt vēl lielāks. Domes priekšsēdētāja Ārija Gaile iebilda, sakot, ka ir laikus jābrīdina pašvaldības iestrādēs strādājošie: «Lai neviens nedzīvo ar rozā brillēm, ka viss būs labi. Atlīdzības, izdevumi būs jāsamazina. Kad zināsim precīzus ciparus, tad izlemsim konkrēti. Varbūt vajadzēs vēl vairāk samazināt, ja nevajadzēs, tad ņemsim to vērā.»

Finanšu un grāmatvedības nodaļas vadītāja Sarmīte Oļehnoviča atturējās nosaukt konkrētus skaitļus, par cik kopumā nākamgad varētu tikt samazināts pašvaldības budžets. To varēs rēķināt tikai tad, kad galīgi būs zināmas summas valsts un arī rajona budžetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!