Kafejnīcas un viesnīcas telpas Bauskas pilī nolemts iznomāt pakalpojumu sniedzējiem. Šāds lēmums pieņemts Bauskas rajona Padomes finanšu komitejā. Līdz 1. martam jāizstrādā nolikums un jāizsludina konkurss.
Muzeja direktors Māris Skanis komitejas sēdē paudis vēlmi, lai kafejnīcai un viesnīcai būtu viens apsaimniekotājs. Tādējādi būtu ērtāk strādāt, nodrošināt kompleksā kārtību. Bauskas Domes priekšsēdētāja Ārija Gaile uzsvērusi, ka konkurss noteikti ir jārīko atklāts, ļaujot tajā pieteikties visiem interesentiem. Pēc tam, izvērtējot pieteikumus, uz turpmākām sarunām aicinātu atbilstošākos kandidātus. Šo priekšlikumu atbalstīja pārējie komitejas locekļi.

Vēl tika diskutēts par nomas termiņu. Pašvaldību vadītāji vienojās, ka tas varētu būt uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem. Potenciālajam nomniekam viesnīca un kafejnīca būs jāiekārto 16. - 17. gadsimtam atbilstīgā stilā. Apkalpojošā personāla apģērbam arī jābūt laikmetam atbilstīgam, ēdienkartē jāiekļauj minētajam periodam raksturīgi ēdieni un dzērieni.

Konkursa nolikuma izstrādes un organizēšanas komisiju uzdots vadīt rajona Padomes priekšsēdētāja vietniekam Valdim Veipam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!