Sadalot šogad piešķirto mērķdotāciju izglītības darbinieku atalgojumam, katrs Bauskas novada pedagogs varētu cerēt uz apmēram desmit latu pielikumu pie algas par vienu slodzi.

Tādi izkristalizējās pirmie provizoriskie aprēķini, izglītības darba grupas locekļiem 8. janvāra sanāksmē iepazīstoties ar mērķdotācijas sadales iespējām.

Šogad mērķdotācija izglītībai ir palielināta par 34 procentiem. Formulā "nauda seko skolēnam" pašreizējo 463 latu vietā vienam audzēknim atvēlēti 650 lati. Taču mērķdotācijas palielinājums nebūt nenozīmē, ka tieši tādā apmērā pieaugs pedagogu atalgojums. Lai izzinātu skolu direktoru viedokli, Izglītības pārvaldes vadītāja Aija Spriņķe izteica divus priekšlikumus, kā sadalīt mērķdotācijas. Tika piedāvāts palielināt vai nu likmju skaitu, vai samaksu par vienu slodzi.

Deputāte, Bauskas 2. vidusskolas direktore Vera Grigorjeva, ieteica papildu līdzekļus izmantot, lai palielinātu atalgojumu par vienu likmi. Novada domes deputāte, Īslīces vidusskolas direktore Tija Milgrāve, atbalstīja šo priekšlikumu, skaidrojot, ka mācību gada vidū pārskatīt pedagogu tarifikāciju būtu nepareiza rīcība. Atbalstu neguva deputāta, Bauskas pamatskolas direktora Jāņa Rumbas priekšlikums mērķdotāciju daļu izlietot, lai palielinātu apmaksāto stundu skaitu klašu audzinātājiem.

Darba grupā nolēma no mērķdotāciju palielinājuma rast līdzekļus, lai samaksātu skolotājiem, kuri aizvieto kolēģus viņu slimības laikā. Tāpat darba grupas locekļi atbalstīja Spriņķes priekšlikumu no šīs naudas finansēt mācību priekšmetu metodisko komisiju vadītāju darbu. Mēnesī tam būt nepieciešams ap 900 latu.

Darba grupā izskanējušos priekšlikumus par mērķdotāciju sadali vēl apkopos grāmatveži. Tos izskatīs izglītības, kultūras un sporta lietu komitejā 13. janvārī. Galīgais lēmums par mērķdotāciju sadali deputātiem jāpieņem novada domes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!