Bausku pāršalkusi ziņa par iespējamu Bauzes tirgus likvidāciju, taču tā pārstāvji to kategoriski noliedz.
Saskaņā ar Komercreģistra datiem, SIA “Bauzes tirgus” valdes priekšsēdētāja ir Aija Bāliņa, valdē ir Tamāra un Ināra Zīvertes, Regīna Ivaņuka. Tirgus vadība domā par attīstību jaunajos ES apstākļos, ņem vērā pārdevēju un pircēju prasības.

Uz galvas līst ūdens

Pensionāre Marija Kolokova par galveno problēmu uzskata nepiemērotu jumtu izvietojumu. Viņa te stādus tirgo piekto gadu un zina, ka lietus laikā pircēji vairās nākt klāt, jo no jumta viņiem virsū līst ūdens. Arī pašiem pārdevējiem nereti pamatīgi jāsamirkst. Tomēr viņai šeit patīk, pircēji ir ļoti jauki. Kopš 1.maija Marija nekādas pārmaiņas nemana, varbūt produkti kļūst dārgāki. Pensionāre teic: “Nebūs sliktāk. Var izdzīvot. Ja grib strādāt, tad darbs ir.”

Citi stādu pārdevēji vēlas, lai viņiem būtu nojumes. Kaut gan to pietiek, tomēr tās neatrodas labi pārredzamā vietā.

Tirgus vadība teic, ka iecerēta tirgus plača pārplānošana. Saņemtas sūdzības, ka nepietiek autostāvvietu. Arī par to tiek domāts, firma grasās ierīkot papildu auto novietnes. Padomā ir bērnu rotaļlaukuma izveide.

Nespēj izpildīt stingrās prasības

Pircēji ievērojoši, ka tirgus pirmais stāvs kļūst aizvien tukšāks. To nenoliedz arī SIA “Bauzes tirgus” vadība. Tie, kas nespēj izpildīt prasības, Bauzes tirgū vairs nepārdod produktus. Pārējie gaida. Reti kurš pārdod pienu, jo prasības ir striktas. Daudzos jaunie noteikumi izraisījušas pretestību. Piemēram, gaļas cirtējiem pieņemamāki šķiet koka, nevis plastmasas kluči. Iedzīvotāji ir neziņā arī par jaunajiem noteikumiem. Taču tirgus vadība cer, ka uzņēmēji tiks galā un turpinās strādāt.

Tirgū pārdevējām tiek organizētas sapulces, kurās var izteikt pretenzijas. “Bauzes tirgus” plāno piesaistīt jaunus uzņēmējus. Salīdzinājumā ar veikaliem te ir vairāk priekšrocību. Tikai tirgū pircējam piedāvā produktus nogaršot, pārdevējs var veltīt laiku katram apmeklētājam. Nomas maksa nav palielināta kopš 1999.gada. Par telpu īri jāmaksā desmit latu par kvadrātmetru, par tirgošanos ārā – 30 santīmu par metru. Nomas maksa nav paaugstināta uz uzņēmuma peļņas rēķina.

Jau pusotru gadu gaļas produktus tirgo Ļubova Koļago, viņa ar darba apstākļiem ir apmierināta. Nekādas pārmaiņas pēc iestāšanās Eiropas Savienībā Ļubova nav manījusi, viņasprāt, jāpaiet ilgākam laikam. Iedzīvotāji turpina iepirkties, īpaša aktivitāte manāma piektdienās, sestdienās un svētdienās.

Kopš Bauzes tirgus atvēršanas šeit iepērkas Oksana Kuraševiča no Mežotnes pagasta. Viņai liekas, ka apstākļi šeit ir labi un arī izvēle ir gana plaša. “Patīkami, ka preces atbilst standartiem. Produkti vienmēr ir svaigi,” tā mežotniece.

Fakti:

  • Bauzes tirgus kopējā platība – vairāk nekā 7400 m²,
  • trīsstāvu ēka ir 2000 m² liela.
  • Gaisa kondicionieru iegādei izlietots 5000 latu.
  • Darbs nodrošināts ap 180 Bauskas un rajona iedzīvotājiem, līgumi noslēgti ar 120 uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!