Foto: F64
Svētdienas pievakarē joprojām bez elektrības Latvijā bija aptuveni 33 tūkstoši "Latvenergo" klientu, informēja uzņēmuma pārstāvis Andris Siksnis.

Elektroapgādes traucējumu skaits svētdienas laikā tika samazināts no 55 tūkstošiem līdz 33 tūkstošiem.

"Rēzeknē, kur rīta pusē bija 11 tūkstoši elektroapgādes traucējumu, šobrīd traucējumu skaits ir samazinājies līdz 7,5 tūkstošiem, savukārt Daugavpilī - no astoņiem līdz 3,5 tūkstošiem," skaidroja Siksnis un piebilda, ka ir veikts krietns traucējumu samazinājums un kopumā situācija ir ļoti uzlabojusies.

Joprojām smagākā situācija ar elektroapgādi ir Latgalē - Jēkabpils apkaimē bez elektroenerģijas ir aptuveni 4500, Ludzas apkaimē - vairāk nekā 4000, Daugavpils apkaimē - vairāk nekā 3000 mājsaimniecību.

Visā valstī bez sprieguma ir 2100 transformatoru punkti, konstatēti 178 līniju bojājumi.

Iestājoties tumsai, speciālisti drošības apsvērumu dēļ tikai pabeidza iesāktos remontdarbus, bet jauni remontdarbi tiks atsākti pirmdien no rīta.

Jau ziņojām, ka svētdien ar ievērojamiem papildspēkiem turpinājās elektroapgādes atjaunošana Latgalē un Vidzemē, kur pēc snigšanas naktī uz sestdienu bija radušies būtiski jauni elektroenerģijas piegādes traucējumi, dēļ kuriem AS „Sadales tīkls” 1. janvārī izsludināja ārkārtas situāciju sadales elektriskajos tīklos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!