Bezē maisījums:
  • 4 olu baltumi
  • 200 ml cukura
  • 1 maisiņš mandeļu skaidiņu
  • Pildījums:

  • 300 ml saldā krējuma
  • 2 āboli
  • Pagatavošana:

    Sajauc cukuru un sviestu vai margarīnu mīkstās putās. Pa vienam pieliek olu dzeltenumus un sajauc vienmērīgā masā. Sajauc miltus, cepamo pulveri un vaniļas cukuru un maisot pievieno pienu un olu – sviesta maisījumu. Izklāj mīklu uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

    Sakuļ olu baltumus stingrās putās. Pieliek cukuru un turpina kult vēl pāris minūtes. Izklāj bezē maisījumu virs tortes mīklas. Tortei pārkaisa mandeļu skaidiņas.

    Cep krāsns vidusdaļā 150 grādos apmēram 20 minūtes. Ļauj tortei atdzist, pirms atdala to no cepamā papīra.

    Ar garu nazi pārgriež torti divās horizontālās daļās. Sakuļ saldo krējumu stingrās putās. Nomizo, sarīvē ābolus un pievieno putukrējumam. Uzliek otru tortes pusi. Uzklāj pildījumu un uzliek otru pusīti ar cieto pusi uz augšu. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!