Foto: LETA
Ziemassvētku laikā vairākus bezmaksas pasākumus rīko Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība. To vidū gan koncerti, gan radošās darbnīcas, gan izstādes.

Rīgas Jūgendstila muzejā jau no 12. decembra aplūkojama izstāde "Ziemassvētku elēģija". Muzejs ir dekorēts ar Viktorijas laikmetam raksturīgiem Ziemassvētku rotājumiem. Apmeklētājiem tiek piedāvāta iespēja aplūkot 20. gadsimta sākumā gatavotās eglīšu mantiņas, apsveikumu kartiņas un dažādus ar gadu miju saistītus priekšmetus no muzeja krājuma.

Svētdienas rītā, 16. decembrī, no plkst.12.00 muzejs aicina bērnus un viņu vecākus uz tikšanos ar Runci Albertiņu īpašā programmā bērniem "Ziemas pasakas". Savukārt sestdien, 15. un 22 decembrī, plkst.12.00 piparkūku dekorēšanas darbnīca.

Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" 16. decembrī 15.00 gaidāms instrumentālā kvarteta "Undertango" koncertprogramma, kurā skanēs mazāk pazīstami Astora Piacollas, Oskara Stroka un citu tango klasiķu skaņdarbi.

Rīga Sv. Pētera baznīcā 23. decembrī, plkst.19:00 notiks koncerts "Ziemas ceļi". Tajā piedalīsies senās mūzikas ansamblis "Modus vivendi" un jauktais koris "Sēja".

Gada gaišākais koncerts "Ziemassvētku noskaņa" notiks 24. decembrī 15.00 un 25. decembrī 14.00 Lielajā ģildē. Tajā uzstāsies Rīgas kamerkoris "Ave Sol", instrumentālā grupa un stīgu kvartets. Solisti; Kristīne Zadovska, Daumants Kalniņš un Ingus Ulmanis. Programmā skanēs pasaulē populāras Ziemassvētku melodijas, kā arī iemīļotas Ingus Ulmaņa un Aigara Voitišķa dziesmas.

Otrajos Ziemassvētkos 26.decembrī 16.00 Anglikāņu baznīcā koncertorganizācija "Ave Sol" piedāvā koncertprogrammu "Ziemassvētku mirdzumā", aicinot ieklausīties kokles dzidrajās skaņās koklētāju ansambļu "Pūt vējiņi" un "Cantata" izpildījumā.

Vēl 26. decembrī, plkst. 18:00 koncertzālē "Ave Sol" izskanēs kamerkora "Muklājs" koncertprogramma "Tikšanās Otrajos Ziemassvētkos".

27. decembrī 13.30 un 17.00 Rīgas Porcelāna muzejā notiks Leļļu teātra izrāde bērniem un vecākiem "Porcelāna leļļu dzīve", muzeja ekspozīcijā lelles skatāmas visu atlikušo gada nogali.

Īpaša programma "Ziemassvētku mistērija" rīdziniekus sagaidīs Sv.Pētera baznīcā 27. un 29. decembrī, plkst.19.00. Piedalīsies orķestris "Stella Maris", senās mūzikas ansambļi "Canto" un "Ludus", jauktie kori "Laudate Charismata" un "Mūza". Solisti Jānis Misiņš, Oskars Petrauskis, Artis Gāga. Režisors Uģis Brikmanis.

Rīgas Sv Pētera baznīcā varēs noskatīties arī uzvedumu - Ziemassvētku pasaku "Zilo putnu meklējot". Izrādes paredzētas 26. decembrī 16.00 un 18.00, 27. decembrī 16.00 un 28. decembrī 16.00, kā arī 18.00 un 29. decembrī 16.00. Uzvedums veidots pēc Morisa Māterlinka lugas "Zilais putns" motīviem ar Alberta Volfa mūziku. Režisors Uģis Brikmanis, diriģents Viesturs Gailis, horeogrāfe Regīna Kaupuža, tērpu māksliniece Evija Dāboliņa. Iestudējumā piedalās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas operstudija "Figaro" un Rīgas horeogrāfijas vidusskolas audzēkņi.

Ieeja Ziemassvētku koncertos bez maksas.Rīkotāji aicina izņemt bezmaksas ielūgumus savlaicīgi. Koncertam "Ziemassvētku noskaņa" Lielās ģildes kasē, bet uzvedumam "Zilo putnu meklējot" Rīgas Sv. Pētera baznīcas kasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!