Biezpiena sieriņš ar sukādēm un šokolādi  (3)

Delfi

Foto: ČetrasSezonas.lv
Biezpiena desertos visbiežāk izmanto putukrējumu, bet, izvēloties klasisko vārīto krēmu, priekšplānā iznāk biezpiens, nevis krējums. Garšas nianses piedod ogu sukādes un tumšā šokolāde – pilnīgai laimei.
Sastāvdaļas:
  • 500 g vājpiena biezpiena*
  • 250 ml saldā krējuma
  • 100 g cukura
  • 1 tējk. bioloģiskā vaniļas cukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 100 g ogu sukāžu vai kaltētu ogu (dzērvenes, upenes, mellenes)
  • 150 g tumšās šokolādes
  • 20 g sviesta

Papildinājumi:

  • * Biezpienu ieteicams atstāt uz nakti zem sloga, lai notek liekais šķidrums. Tad biezpiena sieriņš būs stingrs un viegli griežams ar nazi. Citādi sieriņš vairāk līdzināsies stingram biezpiena krēmam.

Pagatavošana:

  1. Katliņā uzsildi saldo krējumu, olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Ielej saldo krējumu dzeltenumos, samaisi un pārlej atpakaļ katliņā. Nepārtraukti maisot, karsē krēmu uz mazas uguns, līdz tas sabiezējis. Atdzesē.
  2. Samaisi biezpienu ar aukstu vārīto krēmu un saputo tos ar blenderi, lai biezpiena masa kļūst gaisīga un viendabīga. Iemaisi biezpiena masā sukādes. Pārlej biezpiena masu traukā un liec ledusskapī 10 stundas atdzist. Ja vēlies nelielus sieriņus, tad izvēlies kantainu trauku un ieklāj tajā pārtikas plēvi, lai būtu ērtāk izņemt atdzisušo masu no trauka.
  3. Šokolādi ar sviestu izkausē ūdens peldē, pārlej biezpiena krēmam un atdzesē ledusskapī vēl 1 stundu. Sagriez biezpiena sieriņu porciju gabalos un pasniedz.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!