Biezpiena un zemeņu kūka 

(15)

Authors

Četras Sezonas

Article Actions

APP - Article Actions

Biezpiena un zemeņu kūka
Foto: ČetrasSezonas.lv

Šī ir ļoti ātra, viegla un svaiga kūka, jo tās sastāvā ir skābs krējums un daudz zemeņu. Ja negribi cept biskvītu, tad vari par pamatu ņemt sablenderētus cepumus vai pat veselus cepumus, tikai tos pirms tam viegli izmērcē, piemēram, ābolu sulā. Tomēr ar biskvītu būs cita garša.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 550 g pilnpiena biezpiena
  • 150 g pūdercukura
  • 8 želatīna plāksnes
  • 200 g skāba krējuma

Biskvītam:

  • 2 olas
  • 4 ēd.k. pūdercukura
  • ½ citrona miziņa
  • 50 g miltu
  • ¼ tējk. cepamā pulvera
  • 600 g mazu zemeņu

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko divas formas 20 cm diametrā ar sviestu un izbārsti ar miltiem.
  2. Sakul olas ar pūdercukuru apmēram 2 minūtes. Pievieno miltus, cepamo pulveri un citrona mizu un saputo vēl 1 minūti. Lej sagatavotajās formās un cep apmēram 9 minūtes. Atdzesē uz restēm.
  3. Biezpienu izberz caur sietu vai sablenderē. Liec bļodā, pievieno pūdercukuru un saputo apmēram 3 minūtes. Tad pievieno skābu krējumu, citrona sulu un saputo vēlreiz lielā ātrumā 1 minūti. Noliec malā.
  4. Želatīna plāksnītes liec aukstā ūdenī un paturi 10 minūtes. Nosusini želatīna plāksnēm ūdeni, liec tās mazā katliņā un izkausē.
  5. Mikserim darbojoties, lej klāt izkausēto želatīnu. Liec ledusskapī, lai krēms sastingst un pārlieku netek.
  6. Formiņā liec vienu biskvīta pamatni. Tai pa virsu kārto zemenes, pārklājot visu apakšu, lej pa virsu gandrīz visu krēmu. Tad virsū liec otru biskvīta kārtu. To pārklāj ar pāri palikušo krēmu un vēlreiz izkārto ar zemenēm, ar spicītēm uz augšu.
  7. Liec kūku ledusskapī, lai sastingst un sasūcas ar visām garšām vismaz 6 h.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form

Reklāmraksti

Reklāmraksti

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.