Foto: LETA
Šā gada februārī amatu zaudējušais Balvu mērs Jānis Trupovnieks neilgi pirms Lieldienām ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Raimonda Vējoņa (ZZS) rekomendāciju uzņemts Zaļo un Zemnieku savienībā (ZZS), informē vietējie laikraksti "Vaduguns" un "Balvu Novada Ziņas".

Līdz ar Trupovnieku apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Balvu nodaļu pametuši vēl desmit biedri, un nodaļa faktiski izjukusi, informē "Balvu Novada Ziņas".

Trupovnieks laikrakstam "Vaduguns" skaidrojis, ka aktīvākie "tēvzemieši" Balvos ir izstājušies no partijas, jo viņus neapmierināja partijas darba stils. Tuvākajā laikā Trupovnieks kopā ar sabiedrībā pazīstamiem un aktīviem cilvēkiem reģistrēšot nevalstisko organizāciju, kas aktīvi darbosies saimnieciskajā un politiskajā dzīvē.

Savukārt viens no TB/LNNK biedriem Ēvalds Stērnieks "Balvu Novada Ziņām" paskaidrojis, ka esot doma par nodaļas pašlikvidāciju, tās pamatā esot iekšējais konflikts.

Arī viena no "aizgājējām", no "tēvzemiešu" saraksta domē ievēlētā deputāte Sarmīte Cunska laikrakstam atzinusi, ka nodaļa prinicpā esot likvidēta. Par to, kādu partiju turpmāk pārstāvēs viņa un citi, kas izstājās, Cunska atbildējusi: "Ko visi kopā pateiksim – tas arī būsim!"

Jau ziņots, ka šā gada februārī, desmit pašvaldības deputātiem balsojot "par" un pieciem - "pret", Trupovnieks tika atbrīvots no Balvu novada domes priekšsēdētāja amata. Dažādu partiju deputāti pārmeta Trupovniekam autoritāru vadības stilu, komunikācijas trūkumu, kā arī pieļautās kļūdas.

Par Balvu novada domes jauno priekšsēdētāju tika ievēlēts Andris Kazinovskis (ZZS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!