Bauskas novada deputāti ceturtdien nolēma piešķirt pašvaldības ikmēneša pabalstu bijušajam Brunavas pagasta priekšsēdētājam Aivim Kārkliņam.

Pārbaudot bijušā pašvaldības darbinieka lūguma pamatotību un pievienotos dokumentus, konstatēts, ka uz Kārkliņu attiecināms Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likums.

Tas noteic, "ka tiesības saņemt ikmēneša pabalstu divu minimālo mēnešalgu apmērā ir personai, kura pēc 1990. gada 4. maija pašvaldībā bijusi pilsētas domes, vēlētas rajona padomes, novada domes vai pagasta padomes priekšsēdētājs divus sasaukumus". Gadījumos, kad šai personai vienlaikus ir tiesības arī uz vecuma vai invaliditātes pensiju, pašvaldībai jāizmaksā tā pabalsta daļa, kas pārsniedz pensijas apmēru.

Bauskas novada domes Juridiskās nodaļas vadītājs Modris Mākulēns paskaidroja, ka Kārkliņam ir noteikta trešā invaliditātes grupa, kā arī piešķirta valsts invaliditātes pensija 45 latu apmērā. Tālab bijušajam Brunavas pašvaldības vadītājam papildus invaliditātes pensijai ir tiesības saņemt ikmēneša pabalstu 315 latu apmērā.

"Šim pabalstam nav laika ierobežojuma, un tas tiek maksāts līdz mūža galam," uzsvēra Mākulēns. Viņš arī uzsvēra, ka šī situācija ir nestandarta un pirmreizēja, taču nenoliedza iespēju, ka arī kāds no līdzšinējiem deputātu rindās esošajiem bijušajiem pašvaldību vadītājiem varētu pieprasīt līdzīgu atlīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!