Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa atzinusi par vainīgiem bijušo Ogres rajona policijas pārvaldes priekšnieku Vilni Uzraugu un bijušo Ogres rajona kriminālpolicijas priekšnieku Aināru Lideru par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu saistībā ar apšaudi spēļu zālē un piemērojusi viņiem naudas sodus.
Laikraksts "Ogres Vēstis" vēsta, ka abi tika apsūdzēti par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu saistībā ar apšaudi spēļu zālē "Joker" Lielvārdē 2006.gada 12.jūnijā. Konfliktā bija iesaistīts vismaz viens Ogres rajona policists, kurš savās brīvdienās uz spēļu zāli esot gājis regulāri un lietojis pārāk daudz alkohola.

Uzraugu tiesa atzina par vainīgu pēc Krimināllikuma 318.panta 2.daļas un sodīja ar naudas sodu 150 minimālo mēnešalgu jeb 18 000 latu apmērā, kā arī atņēma tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatu piecus gadus. Savukārt Lideru tiesa atzina par vainīgu pēc Krimināllikuma 318.panta 1.daļas un piemēroja sodu 60 minimālo mēnešalgu jeb 7200 latu apmērā. Viņam liegtas tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatu trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!