Foto: DELFI Aculiecinieks
Jau nākamajā Jelgavas domes sēdē, kas notiks maija pēdējā nedēļā, deputātiem būs jālemj par ievērojamas platības apbūvēta zemes gabala nodošanu privatizācijai kristiešu draudzei "Jaunā dzīve". Šis solis gan ir formāls, jo atļaut privatizāciju pašvaldībai par pienākumu uzlikusi tiesa.

Trešdien notikušajā Finanšu komitejā deputāti vienbalsīgi nobalsoja par lēmuma projekta virzīšanu izskatīšanai domes sēdē, lai gan daži klātesošie netieši norādīja uz savu neapmierinātību, taču visi tomēr bija vienisprātis, ka Administratīvās apgabaltiesas lēmums ir jāpilda.

Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš klātesošajiem skaidroja, ka strīds starp abām pusēm vēl nav beidzies, taču tiesa, izskatot draudzes lūgumu par pagaidu noregulējumu, uzlikusi par pienākumu pašvaldībai atļaut reliģiskajai organizācijai privatizēt apbūvēto zemes gabalu Aviācijas ielā 57A, kura platība ir ievērojama – 39 167 kvadrātmetru.

Kā liecina vietnē tiesas.lv atrodamā informācija, tiesāšanās ilgst jau vairākus gadus. Vienā no tiesas sprieduma aprakstošajām daļām norādīts, ka 1995.gada 8.decembrī draudze ar Jelgavas domi noslēdza nomaksas pirkuma līgumu, iegādājoties jaunbūvi - sporta kompleksu minētajā adresē. Draudze vērsās pie Jelgavas pašvaldības, lūdzot iespēju minēto objektu atļaut privatizēt.

Objekts iegādāts kā vienots pirkuma priekšmets, bet pēc darījuma noslēgšanas noskaidrots, ka zemesgabals, uz kura atradās sporta komplekss, piederēja daļēji fiziskai personai un daļēji pašvaldībai. Uz privātpersonas zemesgabala atradās tribīnes, bet uz pašvaldības zemesgabala Aviācijas ielā 57 – stadions, futbola laukums, divi apgaismes torņi, žogs un elektrosadales stacija. Sporta kompleksa pastāvēšanai nepieciešams zemesgabals, tāpēc pieteicēja nopirka tā daļu no privātpersonas, īpašumtiesības nostiprinot 2003.gada 8.maijā, vēsta spriedums.

Tādējādi pašvaldībai piederošo zemesgabala daļu faktiski lietojot un apsaimniekojot draudze, jo tā ir nopirktā sporta kompleksa neatņemama sastāvdaļa.

Zemesgabala privatizācija kalpotu sabiedrības interesēm, jo tādējādi tiktu attīstīta sporta būvju apbūve un vecināts veselīgs dzīves veids, lēmumu iegūt objektu pamato draudze.

Pēdējos gados vecā RAF stadiona teritorija ar puspabeigtajām konstrukcijām sagādā galvassāpes daudziem. Galvenā ēka pamazām grūst, tur mēdz uzturēties bērni, kam tas ir bīstami, tādēļ vairākkārt izsaukti pašvaldības policijas darbinieki. Tāpat šī vieta nesakoptības un pamestības dēļ vizuāli bojā apkārtnes ainavu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!