Foto: ČetrasSezonas.lv
Šo recepti atradu Mrs. Beeton's grāmatā "Cookery book", kas izdota 20. gs. pašā sākumā. Lai gan mūsdienās Victoria sponge biskvītkūku taisa citādi, man šī recepte patika - tā ir sulīga un, pasniedzot šķēles, skaisti izskatās un lieliski garšo.

Sastāvdaļas:

  • 150 g sviesta, izkausēta
  • 140 g pūdercukura
  • 140 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 3 olas, istabas temperatūrā
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • nedaudz jūras sāls, mīklai un olbaltumiem
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 120 ml piena

pasniegšanai:

  • zemeņu ievārījums
  • putots salds krējums

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu un ar cepamo papīru izklāj kūkas formu 23 cm diametrā ar noņemamām maliņām. Izklāj gan pamatni, gan malas. Ja nav cepamā papīra, iesmērē ar sviestu un izbārsti ar miltiem.
  2. Bļodā liec olu dzeltenumus un cukuru. Puto, līdz tie ir gaisīgi, kādas 7 minūtes. Tad iemaisi sviestu un vaniļas ekstraktu. Pēc tam iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Sajauc. Pielej pienu un vēlreiz samaisi.
  3. Citā traukā saputo stingrās putās olu baltumus ar šķipsniņu sāls. Putas ar četriem piegājieniem iemaisi olu dzeltenuma mīklā.
  4. Liec mīklu sagatavotajā formā un liec krāsnī. Cep augšas un apakšas režīmā apmēram 20-25 minūtes, līdz biskvīti ir zeltaini un centrā iedurts kociņš iznāk ārā tīrs.
  5. Izņem no krāsns un atdzesē formā, līdz biskvīts ir silts.
  6. Tad izņem no formas. Pārgriez horizontāli uz pusēm. Apakšējo kārtu sasmērē ar ievārījumu. Uzliec augšējo kārtu. Sagriez 1 cm platās šķēlēs. Šķēles ar griezuma vietu uz augšu liec uz šķīvja. Kad viss salikts, pārber ar pūdercukuru un pasniedz.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!