Latvijas televīzijas pārraidē "iESpēja" Ventspils Mazbānītis nodēvēts par romantiskāko Eiropas Savienības finansēto projektu.

Projektējot, būvējot ēkas un dzelzceļa līniju un iekārtojot ekspozīciju, izdevies panākt īpašu 20.gadsimta vēsturiskajai videi pietuvinātu gaisotni. To augstu novērtē gan pilsētas viesi, gan ventspilnieki. Par to liecina tāliem un tuviem braukt gribētājiem augustā un septembrī pārdoto biļešu skaits - vairāk kā 24 tūkstoši.

Arī oktobrī Mazbānītis kursē pa jau ierasto maršrutu no muzeja caur Jūrmalas parku, garām milzu enkuriem, caur priežu silam, kurā, rūpīgi ieskatoties, var pamanīt dzeņus kaļam un aizskrienam pa kādai vāverei, līdz pat stacijai "Kalns", kas atrodas līdzās Piedzīvojumu parka atrakcijām.

Vilciens līdz 17.oktobrim kursēs ceturtdienās, piektdienās, sestdienās un svētdienās no stacijas "Muzejs" 11.30, 13.00, 15.00, 16.30, no stacijas "Kalns" - 12.00, 13.30, 15.30, 17.00. Oktobra 2.pusē reisu skaits atkarībā no braukt gribētāju skaita saglabāsies tāds pats vai arī samazināsies.

Pirms dodaties braucienā ar īsto gandrīz simtgadīgo tvaika lokomotīvi un krāsainajiem vagoniņiem, Mazbānīša maršrutu varat izbaudīt arī virtuāli www.mazbanitis.ventspils.lv vai http://www.ventspilsmuzejs.lv/mazbanitis.

Sadarbībā ar Ventspils bibliotēku virtuālais mazbānītis "brauc" Ventspils Galvenās bibliotēkas (Akmeņu ielā 2) un Pārventas bibliotēkas (Tārgales ielā 4) publiskajos datoros, kuri bibliotēkas reģistrētiem lietotājiem pieejami bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!