
Super kraukšķīga, gaisīga, bet tajā pašā laikā pilnīga rulete, kurā Brī siers mijas ar riekstiem. Laba uzkoda, vasarā lieliski sader ar svaigiem salātiem. Ideāla maltīte – viegla un svaiga.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Sastāvdaļas:
- 250 g filo mīklas
- 80 g sviesta
- 200 g "Ermitage" Brī siera, šķēlēs
- 50 g valriekstu, rupji sakapāti
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
- Paņem filo mīklas plāksnes un pārgriez uz pusēm. Izmantosi vienu pusi.
- Uz pannas liec pirmo kārtu, apsmērē ar sviestu, liec otru kārtu, atkal ar sviestu un tā tālāk, līdz saliktas 4 kārtas. Tad liec pusi siera, izkārtojot pa visu mīklu, bet lai paliek 3 cm no katras malas. Atkal 2 kārtas filo mīklas. Tad atkal izkārto sieru - vietās, kas ir starp iepriekšējiem siera gabaliem. Un atkal 2 kārtas mīklas ar sviestu. Tad uzliec valriekstus un pēdējās 2 mīklas kārtas.
- Sarullē gareniski ruleti un visu pārsmērē ar sviestu. Liec krāsnī cepties 30 minūtes, līdz zeltains.
- Izņem ārā un ļauj padzist. Sagriez un pasniedz.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.