Foto: LETA

Lielbritānija nav apmierināta ar esošo "status quo" Eiropas Savienībā (ES), kā arī ar to nav apmierināti Lielbritānijas iedzīvotāji, piektdien žurnālistiem sacīja Lielbritānijas premjers Deivids Kemerons.

Viņš norādīja, ka Lielbritānija, protams, iegūst no tā, ka tai ir pieeja lielākajam vienotajam tirgum pasaulē un kā ES dalībvalsts tā var realizēt tos problēmjautājumus, kas tai patiešām ir svarīgi.

"Tomēr valstij ir jāpievērš uzmanība britu iedzīvotāju bažām. Viņi nav apmierināti ar "status quo", un acīmredzot ar to neesmu apmierināts arī es," tā sacīja Kemerons.

Lielbritānijas premjerministrs norādīja, ka viņu uztrauc ES vienotā tirgus ietekme uz vietējo tirgu un biznesu, taču īpaši Lielbritāniju satrauc ļoti lielais migrācijas vilnis - lielais cilvēku skaits, kas dodas no ES valstīm uz Lielbritāniju, un bažas, ka Lielbritānija tur neko nevar ietekmēt.

Kemerons norādīja, ka viņš tic, ka ir iespējams mainīt Lielbritānijas attiecības ar ES uz labu, un tas ir tas, kam viņš tagad ķersies klāt, lai arī viņš nesagaida kopīgu rezultātu uzreiz.

Jau ziņots, ka šajās dienās Rīgā notika viens no svarīgākajiem Latvijas prezidentūras ES ārpolitiskajiem augsta līmeņa pasākumiem - Austrumu partnerības samits. Sanāksmē piedalījās 28 ES dalībvalstu un sešu Austrumu partnerības partnervalstu augstākās amatpersonas, kā arī ES institūciju politiskā vadība.

Rīgas samits ir pirmais kopš asociācijas līgumu parakstīšanas starp ES un trim partnervalstīm - Gruziju, Moldovu un Ukrainu. Šie līgumi paredz ciešāku politisko asociāciju un ekonomisko integrāciju starp ES un minētajām valstīm. Šo līgumu veiksmīga īstenošana būs viena no svarīgākajām prioritātēm ES un Gruzijas, Moldovas un Ukrainas attiecībās, kas dod iespēju partnervalstīm modernizēt to ekonomiku un sociālo sistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!