Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā 22. martā no 13:00 līdz 15:00 notiks pavasara sagaidīšanas pasākums, jeb Lielā Diena, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.
Lielā diena latviešiem ir Pavasara Saulgriežu svētki, kad diena kļūst liela, t.i., garāka par nakti. Mūsdienās Lieldienas ir plaši svinēti tautas svētki, kuros krustu šķērsu savijušās tradicionālās folkloras, kristietiskās un no citu tautu kultūrām ienākušās tradīcijas. Tomēr Lielās dienas kā tautas gadskārtu ieražas svinēšanas laiks mēdz atšķirties no kristīgajām Lieldienām, kas tiek svinētas par godu Jēzus Kristus augšāmcelšanās laikam. Pamazām kristīgo Lieldienu svinēšanas norisē iekļāvušās arī daudzas latviešu tradicionālās Pavasara Saulgriežu tradīcijas, tādējādi kristietiskajām Lieldienām kļūstot par vispārējiem pavasara atnākšanas svētkiem.

Brīvdabas muzeja etnogrāfiskajā vidē ir iespēja atgriezties pie senajām tautas tradicionālās kultūras ieražām, svinot Pavasara saulgriežus tiem tuvākajā svētdienā, šogad - 22.martā. (Īstais pavasara Saulgriežu laiks - 20.marts)

Pasākuma dziesmas un spēles izspēlēs folkloras kopa "Skandenieki", būs šūpošanās, un citas Lielās dienas tradīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!