Pirmdienas rītā nolaists Zilais karogs Bulduru un Majoru pludmalē Jūrmalā, jo tajās nav ieteicams peldēties mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ, informēja Jūrmalas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciālists Edmunds Imša.
Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) speciālisti šodien pludmalēs veic peldūdens monitoringu, kura rezultāti būs zināmi rīt, 22.augustā. Ja analīžu rezultāti būs pozitīvi, Zilais karogs atkal tiks pacelts.

Pagaidām nav zināms arī, kādēļ radies piesārņojums. To pēc analīžu veikšanas noskaidros SVA speciālisti. Patlaban pausti pieņēmumi, ka piesārņojums pludmales ūdenī radies, tam ieplūstot no Lielupes vai Daugavas, pastāstīja Imša.

Zilā karoga pludmalēm ir pieļaujama situācija, kad mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ uz laiku tiek nolaists karogs, ja ieteikums nepeldēties ir vienu reizi peldsezonas laikā, iepriekš pastāstīja Zilā karoga koordinatore Ieva Ulme.

SVA vides veselības speciālisti Jūrmalā neiesaka peldēties arī Lielupes, Dzintaru, Dubultu, Pumpuru, Mellužu, Asaru un Vaivaru peldvietās. Tāpat nav ieteicams peldēties Rīgā, Daugavas peldvietās pie Salu tilta un Zaķusalā, kā arī Rīgas jūras līcī Vakarbuļļos

Tukuma rajonā neiesaka peldēties Melnezera peldvietā, kas atrodas Smārdes pagastā, Cēsu rajonā - Āraišu ezera peldvietā, Bauskā - Mēmeles upes peldvietā, Rīgas ielā 58, bet Ogres rajonā nav ieteicams peldēties Daugavas peldvietās Lielvārdē, Gaismas ielā, un Ķegumā, Lāčplēša ielā.

SVA Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Laura Bundule atzina, ka pagājušajā nedēļā konstatēts lielākais mikrobioloģiskais piesārņojums peldvietās šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!