Sastāvdaļas 8 porcijām:

  • 4–6 bumbieri
  • 100 ml kviešu miltu
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarotes dabīgās vaniļas cukura
  • 3 olas
  • 225 ml piena
  • 100 ml cukura
  • Pagatavošana:

    1. Sakarsē krāsni līdz 225°C. Ieziež pīrāgu formu.

    2. Nomizo bumbierus, sadala uz pusēm un izņem sēklas. Sagriež bumbieru pusītes šķērsām uz pusēm šķēlītēs, lai šķēles paliek ar malām klāt viena pie otras. Liek pusītes formā.

    3. Samaisa miltus, cepamo pulveri un dabīgās vaniļas cukuru. Sakuļ kopā olas un pienu. Pievieno miltu maisījumu un sajauc vienmērīgu masu. Uzlej masu uz bumbieriem.

    4. Pārkaisa bumbierus ar cukuru. Cep krāsns vidusdaļā 15 minūtes, pēc tam samazina temperatūru līdz 175 grādiem un cep vēl 20 minūtes.

    5. Pasniedz vēsu ar viegli sakultu krējumu.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!