Jau piektdienas vakarā iesākās un vakar pēcpusdienā turpinājās a/s “Brīvais vilnis” ražošanas ceha strādnieku streiks. Iemesls – vēl vakar nebija samaksāta alga par augusta otro pusi. Pagājušonedēļ trešdien vadība solījusi, ka augusta algas izmaksas pēdējais termiņš ir piektdiena, solījums netika pildīts, un strādnieki vienojās – nākt uz darbu, bet nestrādāt. Sekoja solījums - algas būs pirmdien, bet strādnieki vairs neticēja, salasījušies foajē, tie ik pa brīdim zvanīja uz banku un saņēma atbildi – nauda viņu kontos vēl nav ienākusi.
Toties, kā solīts, vakar pulksten 2 pēcpusdienā uz sarunu ar strādniekiem ieradās Brīvā viļņa ģenerāldirektors Jānis Endele, kurš apgalvoja, ka strādniekiem drīz vien alga jāsaņem, jo tā ir pārskaitīta. Ap plkst. 3 vēl nebija. Ģenerāldirektors apelēja pie strādnieku sirdsapziņas, lai viņi uzsāk darbu jo bez darba neiegūt līdzekļus algām, septembra atvaļinājums arī iegriezis robu uzņēmuma budžetā.

Viņš nevainoja strādniekus par buntošanos, bilda, ka viņu pusē taisnība, un runāja par kompromisu, jo: - Jūs, strādnieki, uzņēmumam esat galvenais. Viņš, atgādinot, ka ģenerāldirektora postenī ir tikai mēnešus, solīja turpmāk sakārtot algu izmaksas. Neizklausījās, ka strādnieki tam ticētu, no viņu rindām atskanēja, ka tamlīdzīgas runas dzirdētas ne reizi vien, un, kad Endele aicināja atsākt darbu, bija dzirdams daudzbalsīgs: - Nē!

Pēc pulksten 3 vienošanās vēl nebija panākta, lai gan runa par samierināšanos bija, gadījumā, ja vakar augusta alga tiktu saņemta un Brīvā viļņa vadība parakstītu vienošanos līdz oktobra beigām izmaksāt algu par septembri, kā arī atvaļinājuma naudu. Par buntavnieku un viņu priekšniecības domām, par to, kā viss beidzās, – “Ausekļa” nākamajā numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!