Otrdien jumta izbūves laikā aizdedzies Madonas slimnīcas korpuss, kurā izvietots pansionāts, pastāstīja rajona padomes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters.
Cilvēki nav cietuši.

Sākoties degšanai, pansionāta iemītnieki evakuēti uz slimnīcas telpām. Patlaban gandrīz visi jau atgriezušies pansionāta korpusā, tikai aptuveni desmit cilvēkiem nāksies pavadīt nakti slimnīcas palātās, jo ugunsgrēka likvidācijas laikā atsevišķas telpas kļuvušas pagaidām nelietojamas.

Ceļapīters pastāstīja, ka uz jumta celtnieki klājuši bitumena šindeļus un lietojuši karstā gaisa fēnu.

Jau ziņots, ka 23.februārī naktī izcēlās ugunsgrēks Alsungas pansionātā, kur uzturējās pirmās un otrās grupas invalīdi ar garīgās atpalicības problēmām. Kā iespējamie ugunsgrēka izcelšanās iemesli sākotnēji minēti elektroierīču, visticamāk, sildītāju, bojājumi vai smēķēšana.

Par ugunsgrēkā boja gājušiem uzskata 25 cilvēkus. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki uzskata, ka ir atrastas 24 bojā gājušo mirstīgās atliekas, bet tiesu medicīnas ekspertu vērtējumā atrasti 22 bojā gājušie.

Ministru kabinets iepriekš nolēma piešķirt 44 720 latus no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai likvidētu Alsungas pansionāta ugunsgrēka sekas. Labklājības ministrijas aprēķini liecina, ka bēru izmaksām būs nepieciešami 6250 lati.

Tas bija traģiskākais ugunsgrēks Latvijas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!