Laša krēmzupas recepte būtu īstajā laikā, ja virtuvē uz galda nonācis vesels lasis, to jums pateiktu pat Oskars no "Zvejnieka dēla". Pēc zivs sadalīšanas paliks pāri galva, spuras un asakas, no tām var pagatavot visgardāko zivs bulijonu.

Dažus filejas gabaliņus beigās var brūni apcept un pievienot jau gatavajā zupā. Otrs variants - ja lasis akurāt nav pa kabatai, pie tam zveja nav jūsu vaļasprieks, var iegādāties zupas izlasi, uzvārīt šo brīnišķīgo zupu un šķīvī pievienot daļu vārīto, notīrīto zivs gabaliņu. Lēti un garšīgi! Ipašu noti zupai piešķir Čedaras siers, maigo garšu padarot pikantāku. Ieteicams klāt piekost kraukšķīgas tostermaizes šķēlītes.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 1 laša zupas izlase (galva, muguras asaka, spuras)
  • 1 liels sīpols
  • 200 ml saldā krējuma
  • 250 g Čedaras siera
  • 4-6 lieli kartupeļi
  • 2-3 burkāni
  • 500 g laša filejas
  • 2-3 selerijas saknes ripiņas
  • dilles
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošanas gaita:

1. Laša zupas izlasi liek katlā, pārlej ar apmēram 2,5 l ūdens un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, ar putu karoti nosmeļ putas un samazina liesmu. Selerijas sakni nomazgā, nogriež 2-3 šķēles, nomizo un liek katlā. Pievieno smaržīgos piparus, nomizotu sīpolu un diļļu kātus, vāra ~30 minūtes.

2. Kad zivju buljons ir gatavs, to izkāš caur sietu. Izkāsto buljonu liek atpakaļ uz plīts. No asakām notīra zivs gabaliņus un pievieno buljonam.

3. Kartupeļus un burkānus nomazgā un notīra, sagriež palielos gabalos un liek buljonā. Vāra, kamēr dārzeņi mīksti.

4. Kad kartupeļi un burkāni ir gatavi, visu sablenderē. Iegūto biezzupu liek atpakaļ uz plīts un uzkarsē.

5. Uz rupjās rīves sarīvē sieru.

6. Kad biezzupa sāk vārīties, tai pievieno saldo krējumu un sarīvēto sieru. Visu samaisa, ļauj "uzsist burbuli" un izslēdz liesmu. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.

Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!