Piektdienas vakarā ceļā no Liepājas uz Rīgu avarēja satiksmes autobuss - no šī transportlīdzekļa pēkšņi atdalījās kreisās puses aizmugurējie dubultriteņi, ziņo "Kurzemes Vārds"

Par notikušo laikrakstam pastāstīja šī autobusa pasažieris Jānis. "Piektdienas vakarā pulksten 17.05 ar Rīgas firmas "Nordeka" autobusu izbraucām no Liepājas uz galvaspilsētu. Jau pašā sākumā man likās, ka ar autobusu kaut kas nav kārtībā. Sākotnēji nodomāju, ka autobusam nav sabalansētas riepas, jo tas tā dīvaini šūpojās," atceras Jānis. Un pie Brocēnu kalna atklājās, kas autobusam par vainu. "Man tikai pateica – redz, kur mūsu autobusa ritenis mūs apdzina. Aizmugurējie kreisās puses dubultriteņi aizripoja grāvī, autobuss sasvērās, un mēs palikām uz vietas. Par laimi, tuvumā nebija cita transportlīdzekļa. Nav grūti iedomāties, kas notiktu, ja kādam virsū uzlidotu smagie autobusa riteņi," laikrakstam piebilda Jānis.
Avarējušā autobusa pasažieri jau pēc pusstundas tika uzņemti nākamajā firmas "Nordeka" autobusā, kas no Liepājas izbrauca pusstundu vēlāk, un viņi varēja turpināt ceļu. Bet salūzušais transportlīdzeklis ar iedegtām avārijas gaismām palika ceļa malā gaidīt tehnisko palīdzību.
Akciju sabiedrības "Liepājas Autobusu parks" Transporta nodaļas vadītājs Žanis Burkevics laikrakstam pieļāva, ka tas varētu būt bijis "Mercedes" autobuss. "Diemžēl šīs markas autobusiem ir tāda nelaime. Ne tikai autobusiem, bet arī kravas automašīnām. Tiem regulāri jāpārvelk riteņu uzgriežņi. Pagājušajā gadā arī vienam mūsu autobusam bija līdzīgs gadījums. Tiesa, riteņi nenokrita, jo šoferis laikus pamanīja, ka autobuss sāk ļodzīties, taču riteņu diski jau bija sabeigti. Pēc šī gadījuma mēs saviem "Mercedes" markas autobusiem pievēršam lielāku vērību šai problēmai. Un tā izskatās pēc kādas konstrukcijas nepilnības," secināja Burkevics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!