Lūdzot atjaunot vakara autobusu no Bauskas uz Grenctāli, gandrīz 300 Ceraukstes pagasta iedzīvotāju parakstījuši iesniegumu vietējai pašvaldībai. Pagasta pārvaldes vadītājs Viesturs Janševskis stāsta, ka iesniegums ar iedzīvotāju parakstiem nodots novada domes deputātiem jautājuma tālākai izskatīšanai, ziņo "Bauskas Dzīve".

Autobuss no Bauskas uz Grenctāli plkst. 20 kursēja vairākus gadus. Reisu slēdza šī gada jūlijā.

Pagasta sociālā darbiniece Inese Kalniņa informē, ka iesniegumu parakstījuši 286 iedzīvotāji. Tie ir strādājošie, arī studenti. Iedzīvotāji novērojuši, ka pašlaik pēdējais vakara autobuss, kas no Bauskas izbrauc plkst. 18:10, nav pasažieru pilns. Pirms tam uz Cerauksti var atbraukt arī plkst. 17:10. Iedzīvotāji ierosina pārvadātājam pārskatīt reisa plkst. 18:10 lietderību.

Tāpat izskanējis priekšlikums plkst. 20 sūtīt mazietilpības autobusu.

Janševskis cer, ka iesniegumu izskatīs novada domē. Iespējams, uz laiku varētu atvērt eksperimentālo reisu. Pārvaldes vadītājs piebilst, ka runāts arī ar pasažieru pārvadātājas SIA "Aips" pārstāvjiem. No viņiem nācies uzklausīt iebildumu, ka braucēji vakarā ir no Bauskas Grenctāles virzienā, taču atpakaļ autobuss parasti atgriežas bez pasažieriem. Tas uzņēmumam rada papildu izdevumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!