13. un 14.jūnijā Kaķu mīļotāju klubs "Selēna" rīko starptautisko kaķu izstādi, kas norisināsies Cēsīs, informē kluba valdes priekšsēdētāja Vineta Svikša.

Šī būs kluba desmit gadu jubilejas izstāde, kurā būs apskatāmi vairāk nekā 300 šķirnes kaķu.

Izstādes četrkājainie dalībnieki Cēsīs ieradīsies no Baltijas valstīm, Somijas, Krievijas un Polijas. Kopumā tiks pārstāvētas vairāk nekā 30 dažādas kaķu šķirnes.

"Tā kā šī ir kluba "Selēna" desmit gadu jubilejas izstāde, Cēsu pilsētas iedzīvotājiem un viesiem vienuviet būs iespēja apskatīt gan populāros Persijas un Britu īsspalvainos, Meinkūnus jeb Menas jenotveidīgos, Norvēģijas meža, Burmas un Siāmas šķirnes kaķus, gan reti sastopamu šķirņu pārstāvjus, kuri būs apskatāmi vien šajā izstādē - Korāti, Peterbaldi un Kartēzijas šķirnes kaķi. Kaķus vērtēs starptautiskie FIFe tiesneši no Itālijas, Nīderlandes, Vācijas, Īslandes, Somijas un Polijas," par gaidāmo izstādi stāsta Svikša.

Izstāde notiks sporta kompleksā Piebalgas ielā 18, Cēsīs no pulksten 10 līdz 17. Biļešu cena pieaugušajiem divi lati, skolēniem un pensionāriem - viens lats, pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bez maksas.

"Selēna" ir Kaķu mīļotāju klubu asociācijas "CFCA" biedrs, kas pārstāv Latviju starptautiskā kaķu mīļotāju federācijā FIFe (Federation International Feline). FIFe ir senākā starptautiskā organizācija, kas tika dibināta 1949. gadā Francijā. Tās mērķis ir apvienot klubus un klubu asociācijas, kas rūpējas par dažādas izcelsmes un šķirņu kaķu labturību. Šī organizācija pārstāvēta 41 valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!