Ceturtdien Cēsīs visa veida transporta satiksmei tiks atvērta Festivāla iela, kurā veikti pēdējā laikā apjomīgākie ielas rekonstrukcijas darbi Cēsīs, portālu "Delfi" informēja Cēsu pilsētas dome.

Kā stāsta Cēsu pilsētas domes Komunālās nodaļas vadītājs Igors Mercs, rekonstrukcijas darbi ritēja pēc plānotā: "Lai gan darbu izpildes termiņš sākotnēji bija noteikts 30.septembris, darbu gaitā radās neplānota apakšzemes komunikāciju sistēmu sakārtošana un izbūve, tāpēc darbu izpildes termiņš pārcelts uz 17.oktobri. Tomēr pārējie darbi ritēja pēc sākotnēji plānotā. Šobrīd iela ir pilnībā rekonstruēta un satiksmes plūsma tajā ir atjaunota."

Darbu pieņemšanas komisijā iesaistīti arī ielas iedzīvotāji, kas apstiprina, ka ielas remontdarbi veikti iedzīvotājiem pieņemamā veidā un ļauj pašiem izvērtēt paveikto.

Cēsu pilsētas dome norāda, ka Festivāla ielas rekonstrukcija bija unikāla ar to, ka šī ir vienīgā pēdējā laikā rekonstruētā iela pilsētā, kur mainīts ne vien ielas braucamās daļas segums, bet arī veikta visas braucamās daļas pamatnes nomaiņa. Rekonstrukcijas laikā ielas posmā no Lenču līdz Dzintara ielai ierīkota lietus notekūdeņu sistēma, izbūvēts gājēju un veloceliņš, kā arī visas ielas garumā, līdz Birzes ielai, uzstādīts jauns apgaismojums.

Ielas sakārtošanas darbi noritēja divās kārtās un ilga nepilnus četrus mēnešus, no jūlija līdz oktobrim.

Festivāla ielas būvniecības darbus par kopējo summu 383 827,06 latu veica AS "8 CBR". Savukārt apgaismojuma ierīkošanai izlietoti nepilni 50 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!