Gada laikā, kopš Cēsu dome noslēgusi sadarbības līgumu ar Valsts Probācijas dienesta Cēsu teritoriālo struktūrvienību par likumpārkāpēju iesaistīšanu sabiedriskajos darbos, pilsētas labiekārtošanas darbos piedalījušies 10 cilvēki, informēja Valsts Probācijas dienesta Cēsu teritoriālās struktūrvienības vecākā referente Ineta Zušmane.
Cēsu labiekārtošanā iesaistīti cilvēki, kam ar tiesas lēmumu piespriesti piespiedu darbi.

Piespiedu darba veicēji strādā ar tiesas spriedumu noteikto stundu vai dienu skaitu. Darba laikā cilvēki sakārto pilsētas teritoriju, atbrīvo pilsētu no sakritušiem kokiem, izzāģē zarus un veic citus pilsētas uzkopšanas darbus. Cēsu domes sabiedrisko attiecību nodaļā uzskata, ka šī sadarbība ir veiksmīga, jo tai ir gan likumpārkāpēju audzinošs raksturs, gan ekonomisks ieguvums pašvaldībai.

Cēsu pašvaldība nav vienīgā iestāde, kur cilvēki veic piespiedu darbus. Sadarbības līgumi noslēgti arī ar Latvijas Pastu, VAS "Latvijas Autoceļu uzturētājs", Cēsu pilsētas pansionātu un citām iestādēm.

Lielākā daļa piespiedu darbu veicēju saņēmuši sodu par braukšanu alkohola reibumā, bez autovadītāja apliecības. Retāk sods tiek piespriests par uzturlīdzekļu nemaksāšanu un huligānismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!