Šo četru sieru picas recepti piedāvā restorāna "Čarlstons" (Rīgā, Blaumaņa ielā 38/40) kolektīvs.

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • Milti ~ 500 g
  • Raugs 7g
  • Sāls ¼ tējkarotes
  • *Eļļa (Iecavas rapšu eļļa Ekstra Virgin) ½ -1 ēdamkarote
  • Cukurs (nedaudz)
  • Silts ūdens ~ 250 g

Pildījumam:

  • tomātu mērce
  • *Kūpināts siers „Beverīna" (A/s "Trikātas siers")
  • *Bioloģiskais Krievijas siers (A/s "Trikātas siers")
  • *Bioloģiskais Blue siers (A/s "Trikātas siers")
  • *Bioloģiskais Holandes siers (A/s "Trikātas siers")
  • Oregano (pārkaisīšanai)

* Zaļās karotītes produkti

Pagatavošana:

Mīklai: iejauc cukuru siltā ūdenī, pievieno raugu, uzgaida 10 min. Tad ielej lielā bļodā, pievieno miltus, sāli un eļļu, un tad mīklu iemīca vidēji 6 ~ 8 min., kamēr tā kļūst elastīga un mīksta. Mīklu pārklāj un ļauj tai uzrūgt vai arī atpūsties uz 20 min.

Pēc 20 min. ņem mīklu un to izrullē apaļā formā (var arī kādā citā formā), un liek uz pannas, uz kuras pirms tam uzbērti nedaudz kukurūzas milti. Tad to pārklāj ar tomātu mērci un apber ar četriem sieriem vēlamā secībā.

Visbeidzot picu liek krāsnī cepties 220 grādos uz 20 min.

Pēc 20 min. dekorē ar oregano vai ar baziliku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!