Foto: Publicitātes foto

TV viedspēles Ciemos vadītāja Kozmena vizuālais tēls neatstāj vienaldzīgu nevienu, arī dalībniekus. Tāpēc Viesītes komandas dalībnieks Alfons Žuks atzinies nelielā noslēpumā – spēlētāji vēlas nokrāsot Kozmena ūsas zaļā krāsā un gatavojas slepus nodzīt vienu pusi no tām.

"Gaidām brīdi, kad Kozmens aizmigs, taču pagaidām viņš nav zaudējis modrību ne mirkli," atklāj Alfons.

Kas tad īsti ir šis skaisto un kuplo ūsu īpašnieks? Kozmens ir dzimis un audzis Rīgā, taču tuvāko senču saknes iestiepjas divos lepnos Latgales pagastos, tāpēc gandrīz visas vasaras pavadījis un dzīves gudrības smēlies pie vecvecākiem laukos. Uzskata sevi par īstenu dzimtenes patriotu un Latviju uzskata par skaistāko no visām zemēm, tāpēc to nekad nemainītu pret citu.

"Lai gan esmu dzimis rīdzinieks, lielā mēra mani, kā cilvēku veidojis laiks, kas pavadīts Latgalē, bet jo īpaši cilvēki, kas tur sastapti. Tādēļ arī man joprojām ir latgaliešu akcents un temperaments. Savas profesionālās skatuves tēla iemaņas esmu guvis darbojoties improvizācijas teātrī Hamlets, bet viedspēle Ciemos ir mana debija televīzijā.

Prieks, ka LMT mani pamanīja un piedāvāja piedalīties šajā aizraujošajā piedzīvojumā, kas apvieno ne tikai Latvijas novadus, bet arī dažādu paaudžu cilvēkus," priecīgs par iespēju ir Kozmens.

Viņš ir pārliecināts, ka ikvienam cilvēkam dzīvē iespējams sasniegt savus sapņus, ja vien dara un neatlaidīgi laužas uz priekšu.

"Uzskatu, ka labi orientējos viedajās tehnoloģijās, bet es joprojām atklāju tik daudz jauna un noderīga, kas palīdz ikdienā. To novēroju arī raidījuma dalībnieku vidū, cilvēks sākumā ir ļoti atturīgs pret viedtālruni, bet uzzinot, cik daudz noderīga, jauna tajās var atrast, vairs nespēj saprast, kā agrāk bez tām varējis dzīvot," stāsta Kozmens.

Televīzijas viedspēle Ciemos ir Latvijas Mobilā Telefona un VFS Films kopdarbs. Raidījumu LTV1 ēterā var redzēt katru ceturtdienu plkst. 19:15 ar atkārtojumu tās pašas nedēļas sestdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!