Foto: PantherMedia/Scanpix

Pēc zemes nogruvuma Rēzeknē trešdien tranšejā trīs metru dziļumā apraksts cilvēks. Viņa dzīvībai gan briesmas nedraud, jo palīgiem izdevies vīrieti izrakt un nodot mediķu aprūpē, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Vēlāk atklājās, ka vīrietis ieraksts vien līdz ceļiem.

Glābēji ap pulksten 12:13 saņēma informāciju, ka Rēzeknē, Dārzu ielā, pēc zemes nogruvuma tranšejā ir aprakts cilvēks. Cietušais atradās apmēram trīs metru dziļumā. Kad glābēji ieradās notikuma vietā, cilvēks jau bija atrakts. 47 gadus veco vīrieti izcēla no tranšejas un nodeva mediķiem.

Vīrietis no mediķu palīdzības ir atteicies, portālam "Delfi" pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša, piebilstot, ka acīmredzot situācija nav bijusi pārāk nopietna.

Savukārt, Valsts darba inspekcijas (VDI) pārstāvis Aivis Vincevs sarunā ar portālu "Delfi" sacīja, ka cietušais vīrietis ar zemi apraksts vien līdz ceļgaliem, miesas bojājumi viņam nav nodarīti.

Darba inspekcija secinājusi, ka notikušajā vainojama darbinieka pārgalvība, jo viņš tranšejā atradies bez darba devēja uzdevuma un pusdienu pauzes laikā.

Savukārt, Kārsavas novada Salnavas pagastā rokas apdegumu guva kāds 50 gadus vecs vīrietis. VUGD informē, ka notikuma vietā dega saimniecības ēka, ko uguns plosīja ar atklātu liesmu. Ēkai bija iebrucis jumts, kā arī liesmas apdraudēja blakus esošo koka dzīvojamo māju. Ugunsgrēkā sadega saimniecības ēka, kurā atradās vasaras virtuve, šķūnis, kūts un divas garāžas.

VUGD informē, ka Saldū otrdien pie neapsaimniekotas mājas dega ugunskurs. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka liesmas jau bija pārmetušās uz mājas jumta, kurai pilnībā izdega jumts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 41 izsaukumu. Kopumā dzēsti 20 ugunsgrēki, veikti 18 glābšanas darbi, bijuši arī trīs maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietis viens cilvēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!