Foto: ČetrasSezonas.lv
Vārdu "kruasāns" ir dzirdējuši daudzi, bet tādu īsti labu kruasānu pagaršot iznācis tikai retajam, jo tādus var dabūt tikai Francijā, kur kruasānam ir cita garša. Kad gatavo kruasānu, izmanto labāko sviestu un arī miltus, jo, tā kā kruasāns sastāv no sviesta un miltiem un vēl rauga, tad tiem ir jābūt izcilā kvalitātē.

Sastāvdaļas:

  • 250 g miltu
  • 10 g rauga
  • 18 cl ūdens/piena
  • 5 g sāls
  • 25 g cukura
  • 125 g sviesta

Pagatavošana:

  1. Uz darba virsmas izber miltus un izveido vulkāna formu. Centrā ieliec raugu un izšķīdini to ar siltu pienu (ūdeni), kas ir apm. 37 grādus silts. Uzber mazliet miltus, pievieno sāli un cukuru. Samaisi mīklu. Mīkla ir gatava tad, kad tā vairs nelīp pie pirkstiem.
  2. Ieliec ar miltiem izbērtā bļodā un apmēram 25 grādu siltumā ļauj tai stundu rūgt. Ieliec ledusskapī vismaz uz 5 h.
  3. Izņemot no ledusskapja, izklāj mīklu uz darba virsmas un izveido kvadrāta formu. Uz puses no mīklas formas izklāj sviestu (mīkstu) un ar otru pusi pārklāj. Izrullē ar rulli.
  4. Atkārto šo procedūru 3 reizes. Starpā nav vajadzīgas pauzes, ja izmanto kārtainās mīklas margarīnu. Ja izmanto sviestu, tad starp tūrēm vajag 30 min pauzi vēsumā.
  5. Pēc pēdējās rullēšanas - 20 minūšu atpūta.Pēc tam izrullē mīklu apmēram 3 mm biezumā un apmēram 18 cm platumā.
  6. Sagriez 12 trīsstūros, garākā mala - 13 cm. Izveido kruasāna formu.
  7. Saliec uz pannas, apsmērē ar sviestu un uz stundu liec atpūsties. Pēc tam ieliec uz 5 min aukstumā. No jauna pārklāj ar olu un liec 230 grādos cepties uz 15 minūtēm.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!