Sastāvdaļas:
- 1 kg caurauguša cūkgaļas gabala
- 3 palieli salvijas zariņi
- 2 rozmarīna zariņi
- svaigi malti melnie pipari
- 3 ēd.k. olīveļļas, ne extra virgin
- garšaugu maisījumam:
- 3 ēd.k. olīveļļas
- 1 rozmarīna zariņš - tikai lapiņas
- 4 timiāna zariņi
- 1 ēd.k. smalki sakapāta ķiploka
- 1 ēd.k. rupja jūras sāls
mērcei:
- 30 g šalotes sīpolu, smalki sakapāti
- 1 neliels ābols, nomizots, apm. 100 g, sagriezts mazos kubiņos
- 120 ml "Cidre Pierre Huet Demi-Sec"
- 30 g sviesta, ļoti laba, piem., franču vai itāļu
- 1 ēd.k. olīveļļas, cepšanai
- jūras sāls
- svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 220 grādus karstu. Cūkgaļai ādā iegriez svītras (ar 1 cm atstarpi), ne pārāk dziļi un ne līdz gabala pašām malām.
- Pagatavo garšaugu maisījumu - piestiņā saberz eļļu, rozmarīnu, timiānu, ķiploku, jūras sāli.
- Pannā ielej eļļu, saliec uz pamatnes rozmarīnu un salviju. Uzliec pa virsu cūkgaļu ar ādu uz augšu un iemasē to no sāniem un augšas ar garšaugu maisījumu.
- Liec krāsnī, tuvāk apakšējam nodalījumam, cepties 30 minūtes. Tad samazini karstumu uz 180 grādiem un cep vēl 1 h.
- Pagatavo mērci - katliņā sakarsē eļļu, pievieno šalotes sīpolus un 5 minūtes uz nelielas uguns pasautē. Tad pievieno ābolus un sidru un uz lielākas liesmas pasautē, līdz mīksti. Beigās pievieno sviestu un iemaisi to mērcē.
- Ņem gaļu ārā no krāsns un ļauj pannā pastāvēt 10-15 minūtes, griez šķēlēs un pasniedz ar mērci un piedevām.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit