close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Sastāvdaļas:
  • 200 g cūkgaļas (kakla karbonāde)
  • ¼ tējkarotes maltu smaržīgo piparu
  • ¼ tējkarotes melno malto piparu
  • 1 ½ glāzes vīnogu bez kauliņiem
  • 2/3 glāzes ūdens
  • ½ glāzes saldā krējuma
  • 2 ēdk. kartupeļu vai kukurūzas cietes
  • 1 ēdk. kaltētu piparmētru
  • 1 zariņš svaigu piparmētru
  • 1-2 zariņi svaigu pētersīļu
  • Pagatavošana (laiks: 20 minūtes)

    Sagatavo miltus. 2 ēdamkarotēm kartupeļu vai kukurūzas cietes pievieno ¼ tējkarotes maltu melno piparu, ¼ tējkarotes maltu smaržīgo piparu un 1 ēdamkaroti (bez kaudzītes) kaltētu piparmētru. Rūpīgi sajauc.

    Sagatavo gaļu. Kakla karbonādes gabalu sagriež nelielos 1x1,5 cm gabaliņos un riktīgi apvārta kartupeļu miltu un garšvielu maisījumā. Atstāj pastāvēt miltos uz kādām 5 minūtēm.

    Sagatavo vīnogas un garšaugus. Vīnogas nomazgā un rūpīgi attīra ogas no kātiņiem. Pētersīļus smalki sakapā, bet svaigās piparmētru lapas saplucina gabaliņos.

    Gatavo un pasniedz. Uzkarsē pannu ar pāris karotēm eļļas, ieliek gaļu, rūpīgi nopurinot nost liekos miltus no gabaliņiem un cep apmaisot 5 minūtes uz vidēji straujas uguns. Pievieno vīnogas, 2/3 glāzes ūdens, sāli pēc garšas un pētersīļus, uzliek pannai vāku un nogriež uguni mazāku. Sutina uz neliela uguns zem vāka 10 minūtes. Pievieno saldo krējumu un saplucinātās piparmētru lapas. Sutina vēl 3 minūtes. Vajadzības gadījumā sabiezina mērci ar pārpalikušo miltu maisījumu. Pasniedz ar rīsiem vai kartupeļiem.

    Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form